1757
Dé tuintrends van 2023!
Gepubliceerd: 09-12-2022

Soms moet je jezelf er even toe zetten, maar in de tuin werken geeft altijd een goed gevoel. Zeker met de tuintrends van 2023! Mooie bloemen planten, tuinmeubelen plaatsen en veel leuke dingen spotten in het tuincentrum wat jouw tuin jouw paradijsje kan maken. Weet je nog niet wat je met je tuin wilt gaan doen? Laat je dan naar hartenlust online inspireren met de tuintrends van 2023. En deze zijn weer om door een ringetje te halen; wij zijn blij! Daarom zetten wij ze graag voor jou op een rij.

Tuinmeubel trends 2023

We beginnen maar meteen met het meest comfortabele onderdeel van de tuin, de tuinmeubelen. Hier zijn zeker tuintrends in 2023 bij te ontdekken, misschien wel meer dan ooit. Daarnaast zie je dat de woontrends van 2023 hierin terugkomen, bijvoorbeeld met de  duurzaamheid wat steeds belangrijker wordt. Het gebruik van eerlijk verkregen hout zoals teak wordt veelvuldig gebruikt in de tuinmeubeltrends van 2023. Ook zien we een open en transparante look qua meubels. Een open structuur wordt veel gebruikt in combinatie met de zogenaamde draadtechniek van rope lounge. En de Ibiza style? Ook die kan nog steeds mee in de tuintrends van 2023.

Groente tuintrends 2023

tuintrends-2023-02.jpg

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Bij de tuintrends 2023 ligt de focus op het groen. De natuurtuin zien we steeds meer terug, óók deze in het kader van duurzaamheid. Niet alles hoeft meer vastomlijnd, maar bloemen en planten mogen binnen de tuintrends van 2023 groeien zoals ze zelf willen. In het kader van duurzaamheid en zelfvoorzienendheid zien we ook een opkomst van de moestuin en planten die vruchten geven. Dat een moestuin altijd een groot perk hoeft te zijn? Zeker niet binnen de tuintrends van 2023. Een kleine kas, zelfs op het balkon, zagen we in 2022 al en die trend zet in 2023 gewoon door. Volop kleur, natuur en bloei is wat de tuintrends van 2023 doen. Maar uiteraard altijd met oog voor verantwoord en eerlijk.

Kortom, de tuintrends van 2023 beloven veel moois. Back to nature met oog én ruimte voor de natuur. Ook zet de trend van het verlengen van het tuinseizoen in 2023 door. De veranda lijkt een vaste gast in de tuintrends te worden, net als het uitgebreide tuinhuis met overkapping en de serre. Die laatste is al een tijdje bezig met een terugkomst, maar uiteraard wel in een duurzame variant waarbij het ervoor zorgt dat binnen buiten wordt en andersom!


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids