443
Zo maak jij je tuin gereed voor de zomer
Gepubliceerd: 19-04-2023

Een van de mooiste periodes van het jaar is Nederland is vanzelfsprekend de zomer. Je kunt hier immers in je tuin een mooi kleurtje krijgen op je huid en elke dag gaan barbecuen. Daarbij is het echter van cruciaal belang om je huis gereed voor de zomer te maken. Maar hoe doe je dit precies? In deze blog vind je enkele tips om ervoor te zorgen dat je tuin helemaal klaar voor de zomer is.

Ga voor een buitenkeuken

In de eerste plaats is het van groot belang om voor een buitenkeuken te gaan. Buitenkeukens beschikken namelijk over veel voordelen. Het grootste voordeel is dat je lekker in je tuin kunt koken. Een ander voordeel is dat je in tegenstelling tot een barbecue veel meer ruimte hebt. Hierdoor kun je ook wat meer gerechten maken in je tuin zoals wat zomersalades. Verder hoef je ook niet heen en weer te lopen om water te krijgen, want de meeste buitenkeukens beschikken over een kraan en gootsteen. Een buitenkeuken is dus een must-have voor je woning wanneer je van de zomer wilt profiteren.

Kies voor frisse tuinmeubelen

Ten tweede is het ook aan te raden om voor frisse tuinmeubelen te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan stapelstoelen van hout of plastic. Deze zijn namelijk ontzettend licht en compact, waardoor je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Bovendien is het ook nog eens betaalbaar om complete sets te kopen. Hierdoor kun je aan ieder familielid een eigen stoel geven. Naast de stapelstoelen kun je ook nog kiezen voor een tuintafel. Dit is ideaal om lekker wat kleine hapjes of drankjes op te zetten als je met vrienden en familie aan het barbecueën bent.

WIN-VLOERKLEED.png

Plaats een nieuwe schutting

Verder is het ook slim om een nieuwe schutting te plaatsen. Dit geeft je tuin namelijk direct een boost. Hierdoor krijg je meer privacy en kan je door de verschillende soorten materialen ook nog eens experimenteren met de stijl van je tuin. Hierdoor krijgt het geheel meer diepte en oogt het ook direct veel beter.

Plant je tuin goed van te voren

Tot slot is het ook belangrijk om je tuin te planten. Neem bijvoorbeeld verschillende plantensoorten die in de zomer bloeien, zoals tulpen of rozen. Zo krijg je een prachtig kleurrijk geheel in je tuin waar iedereen van kan genieten. Ook bomen zijn een goede optie omdat deze meer schaduw en frisse lucht kunnen creëren tijdens warme dagen. Deze moet je echter jarenlang van tevoren laten groeien voordat je hier van kan profiteren. Daarnaast vraagt dit ook om goede verzorging en wat meer onderhoud.

Al met al zul je aan de hand van deze tips je tuin gereed maken voor de zomer. Zo heb je binnenkort een prachtige tuin waar je met familie en vrienden van kan genieten tijdens de warme zomeravonden!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide