283
Zelf groenten verbouwen: wat zijn de voordelen?

Grote kans dat je er steeds meer mensen over hoort: zelf groenten verbouwen! Dit groeit de laatste tijd namelijk flink in populariteit. Hoewel er best wat werk gaat zitten in een eigen moestuin, zorgt het tegelijkertijd voor ontspanning én is het mooi om je eigen groenten te kunnen eten. Wat zijn nu eigenlijk de precieze voordelen? We zetten ze voor je op een rijtje!

Gezonder eten met een moestuin

Een belangrijke reden om zelf groenten te gaan verbouwen, is omdat dit al gauw gezonder kan zijn dan het kopen van groenten. Je hebt in ieder geval meer invloed op de manier waarop de groenten zijn verbouwd en weet precies wat ermee is gebeurd. Dat is met groenten die je koopt natuurlijk wel een ander verhaal. Als je geen bestrijdingsmiddelen wilt gebruiken, dan hoef je dit niet te doen. Met slimme keuzes zoals een kweekkas kopen kun je de gewassen beschermen en goed laten groeien. En zo’n kas ziet er ook nog eens erg fraai uit in de tuin!

Geld besparen met zelf groenten verbouwen

Een andere reden om voor een moestuin te kiezen, is om kosten te besparen. Zo is het goedkoper dan het kopen van je groenten in de supermarkt of bij de groenteboer. Zeker als je dit op de langere termijn rekent.Het is allereerst natuurlijk zaak om wat te investeren in de benodigdheden, maar vervolgens kies je voor winst. Als je graag biologisch je groenten eet, wat bij je eigen moestuin goed mogelijkheid is, ben je zeker goedkoper uit dan in de supermarkt. 

Heerlijk: groenten uit eigen tuin!

Eerlijk is eerlijk: als je zelf groenten verbouwt, smaakt het nét dat stukje lekkerder. Je hebt er immers veel aandacht en tijd ingestoken. Zo kun je trots zijn op wat je hebt laten groeien. Ook kan het beter smaken omdat je de groenten op de natuurlijke wijze laat groeien, zonder versnellingsprocessen of bestrijdingsmiddelen.

Bewuster leven, met de seizoenen mee

In de supermarkt zijn de meeste groenten het hele jaar rond te verkrijgen, door het bijvoorbeeld te importeren. Dat is ergens lekker makkelijk, maar staat toch ook ver van de natuur af. Met je eigen moestuin ga je veel bewuster leven en nadenken over de seizoenen. Zo eet je bijvoorbeeld met name de groenten die passen bij een bepaald seizoen. Ook voor kinderen is dit leerzaam!

Meer ontspanning met een moestuin

Het bewuster leven heeft niet alleen te maken met het meegaan met de seizoenen, maar net zo goed met de ontspanning die je krijgt van het bezig zijn met je moestuin. Gun jezelf dat geluk! Je bent lekker buiten en ook nog eens goed in beweging. Ga bijvoorbeeld elk weekend lekker aan de slag in je moestuin: hier kun je echt een hobby van maken. Ook hierbij geldt weer dat het erg leerzaam is: tevens leuk als je kinderen hebt!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners