978
Wat zijn de voordelen van een buitenkraan?
Gepubliceerd: 19-01-2021

Heb jij al eens overwogen om je woning van een buitenkraan te voorzien? Veel woningen in nieuwbouwwijken beschikken zowel aan de voor-, als de achterzijde over een buitenkraan. In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van zo’n buitenkraan voor je op een rijtje!

 

Bij een buitenkraan is het belangrijk deze in de winterperiode af te sluiten van de rest van het leidingnetwerk in huis. Zou je de leiding open laten staan, dan loop je het risico dat het water in de leidingen bevriest, uitzet en vervolgens tot een geknapte leiding leidt. Over het algemeen wordt een buitenkraan standaard van een kraan in het leidingnetwerk voorzien, zodat je deze eenvoudig af kunt sluiten.

Maak het wassen van de auto eenvoudiger

Een van de voordelen van een buitenkraan is het feit, dat het wassen van de auto voortaan heel eenvoudig is. Je kunt de auto voor je woning parkeren, een tuinslang op de buitenkraan aansluiten en direct aan de slag gaan. Ideaal, wanneer er bijvoorbeeld veel stof of pekel aan de auto zit. Met de buitenkraan spoel je deze in een mum van tijd af, zonder dat je eerst langs de wasstraat hoeft. Naast het feit dat een wasstraat vaak helemaal niet zo goed is voor je auto, is het gebruik van de buitenkraan goedkoper.

Voorzie de tuin van voldoende water

Het is vervelend wanneer je in de zomer voortdurend met je gieter door je woning moet lopen om water te halen. Zeker op de warmste zomerdagen is het belangrijk om de planten en het gazon van voldoende vocht te voorzien. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het gazon geel wordt en de planten sterven. Je zal ze moeten vervangen! Met een buitenkraan hoef je nooit meer met de gieter te lopen. Je kunt een tuinslang op de buitenkraan aansluiten en de tuin vervolgens besproeien. Er zijn ook speciale sproeisystemen die je middels een tuinslang op de buitenkraan aan kunt sluiten.

Aansluiten van een buitenkraan door een loodgieter

Voor het aansluiten van een buitenkraan aan de voor- en achterzijde van je woning kun je de hulp van een loodgieter inschakelen. De loodgieter zorgt dat er een aftakking wordt gemaakt in het leidingnetwerk, zodat er een leiding naar beiden zijdes van de woning loopt. In de meeste gevallen wordt de leiding naar een buitenkraan door de kruipruimte getrokken. Zo kun je hier eenvoudig bij, wanneer je de buitenkraan in de wintermaanden af wilt kunnen sluiten.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids