1065
Tuintips

De hanging basket hoeft nog lang niet de schuur in. Beplant het mandje met klimop. Klimop is een prima wintergroene basis. Reserveer het middelste gedeelte voor een estafette van bloeiende planten. Tip: Laat de bloeiende planten in hun pot staan, zodat ze makkelijk vervangen kunnen worden als het mooiste eraf is.

Asters zijn de hoofdrolspelers in de oktoberborder. Ze geven de najaarsborder kleur en lokken vlinders de tuin in. Asters plant je nu in volle bloei. Tip: Hoge soorten blijven overeind als je er een plantensteun bij zet.

Abutilon, Brugmansia, Fuchsia, geranium (Pelargonium), Lantana, Solanum, Tibouchina en andere vorstgevoelige planten moeten voor de eerste nachtvorst naar binnen. Geef de planten een koele, vorstvrije ruimte.

Door een net over de vijver te spannen voorkom je dat er bladeren in het water terechtkomen. Bladeren die in de vijver dwarrelen, zakken naar de bodem en gaan rotten. Dit proces gaat ten koste van de kwaliteit van het water.

Plant bolletjes die jaar in, jaar uit op dezelfde plaats kunnen blijven staan, onder bladverliezende bomen en struiken. Ze zullen ieder voorjaar bloeien op het moment dat de bomen en struiken nog kaal zijn.

Plant deze maand ook bollen in potten en bakken. Een grote potscherf op het afvoergat onderin voorkomt dat het gat verstopt raakt. Het is belangrijk dat het water makkelijk weg kan lopen.

Sluit alle buitenkranen af voor de vorst invalt.

Sla vast een voorraad materialen in waarmee je de planten tegen vorst kunt beschermen. Vliesdoek is prima voor het inpakken van planten als camelia, noppenfolie is perfect voor het inpakken van potten en bakken.

Zet voor de binnenplanten altijd een gieter water klaar. Water op kamertemperatuur is veel beter voor de planten dan ijskoud water dat net uit de kraan komt.

Je geniet de komende maanden nog meer van de tuin als je nu tuinverlichting installeert. Bij Intratuin koop je complete sets die makkelijk te installeren zijn.

De komende maanden zijn ideaal voor het plaatsen van een nieuwe omheining. Bij Intratuin vind je ze in alle vormen en stijlen, van natuurschermen van wilg of bamboe tot houten schermen en gaaspanelen.

Bron: Intratuin

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners