1579
Tuintips
Gepubliceerd: 03-10-2012 Laatste update: 25-04-2017

De hanging basket hoeft nog lang niet de schuur in. Beplant het mandje met klimop. Klimop is een prima wintergroene basis. Reserveer het middelste gedeelte voor een estafette van bloeiende planten. Tip: Laat de bloeiende planten in hun pot staan, zodat ze makkelijk vervangen kunnen worden als het mooiste eraf is.

Asters zijn de hoofdrolspelers in de oktoberborder. Ze geven de najaarsborder kleur en lokken vlinders de tuin in. Asters plant je nu in volle bloei. Tip: Hoge soorten blijven overeind als je er een plantensteun bij zet.

Abutilon, Brugmansia, Fuchsia, geranium (Pelargonium), Lantana, Solanum, Tibouchina en andere vorstgevoelige planten moeten voor de eerste nachtvorst naar binnen. Geef de planten een koele, vorstvrije ruimte.

Door een net over de vijver te spannen voorkom je dat er bladeren in het water terechtkomen. Bladeren die in de vijver dwarrelen, zakken naar de bodem en gaan rotten. Dit proces gaat ten koste van de kwaliteit van het water.

Plant bolletjes die jaar in, jaar uit op dezelfde plaats kunnen blijven staan, onder bladverliezende bomen en struiken. Ze zullen ieder voorjaar bloeien op het moment dat de bomen en struiken nog kaal zijn.

Plant deze maand ook bollen in potten en bakken. Een grote potscherf op het afvoergat onderin voorkomt dat het gat verstopt raakt. Het is belangrijk dat het water makkelijk weg kan lopen.

Sluit alle buitenkranen af voor de vorst invalt.

Sla vast een voorraad materialen in waarmee je de planten tegen vorst kunt beschermen. Vliesdoek is prima voor het inpakken van planten als camelia, noppenfolie is perfect voor het inpakken van potten en bakken.

Zet voor de binnenplanten altijd een gieter water klaar. Water op kamertemperatuur is veel beter voor de planten dan ijskoud water dat net uit de kraan komt.

Je geniet de komende maanden nog meer van de tuin als je nu tuinverlichting installeert. Bij Intratuin koop je complete sets die makkelijk te installeren zijn.

De komende maanden zijn ideaal voor het plaatsen van een nieuwe omheining. Bij Intratuin vind je ze in alle vormen en stijlen, van natuurschermen van wilg of bamboe tot houten schermen en gaaspanelen.

Bron: Intratuin

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids