722
Tuintips

Pak bij strenge vorst de potten en bakken op het terras en balkon in met noppenfolie om te voorkomen dat de kluit door en door bevriest. Snoei de druif rond oud en nieuw. Stel het uit als het vriest.

Als de winter echt doorzet, wordt het tijd om de vogels te voeren. Bij Intratuin vind je de handigste en leukste accessoires voor het serveren van voer, van voedertafel tot voersilo en appelhouder. Tip: Ook aan de haken van de hanging baskets kun je pindakorfjes en vetbollen hangen.

Om te voorkomen dat de vogels alle hulstbessen opeten, kun je begin van de maand al wat takken met bessen afknippen en in vochtig zand bewaren tot het versieren voor de kerst begint.

Plaats een speciale ijsvrijhouder in de vijver. Gaat het straks vriezen, dan vriest de vijver dankzij de ijsvrijhouder niet helemaal dicht. Het is belangrijk dat een deel van de vijver open blijft, zodat vissen en planten voldoende zuurstof tot hun beschikking hebben.

Koop je een kerstboom met kluit die je later in de tuin wilt zetten, zet de boom dan pas vlak voor kerst binnen. Geef regelmatig water, waaraan je plantenvoeding toevoegt. Dat is goed voor de conditie van de boom.

Met orchideeën geef je je huis een exotisch accent. Ze zijn makkelijker dan je misschien denkt. Zet ze op een lichte plek in de woonkamer en geef regelmatig onthard water (gekookt leidingwater) op kamertemperatuur en speciale orchideeënvoeding.

Schud dikke lagen sneeuw van coniferen en groenblijvende bomen en struiken om te voorkomen dat de takken beschadigen of zelfs afbreken. Haal ook sneeuw van hagen en snoeivormen van Buxus en Taxus om de vorm mooi te houden.

Plant bij vorstvrij weer een winterbloeiende boom of struik zoals bijvoorbeeld Prunus subhirtella Autumnalis en Viburnum x bodnantense Dawn.

Bescherm stamrozen tegen vorst door stro rond het oculatiepunt pal onder de kroon aan te brengen. Touw houdt het stro op zn plaats.

Bron: Intratuin

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners