1272
Tuintips
Gepubliceerd: 01-10-2012 Laatste update: 25-04-2017

Pak bij strenge vorst de potten en bakken op het terras en balkon in met noppenfolie om te voorkomen dat de kluit door en door bevriest. Snoei de druif rond oud en nieuw. Stel het uit als het vriest.

Als de winter echt doorzet, wordt het tijd om de vogels te voeren. Bij Intratuin vind je de handigste en leukste accessoires voor het serveren van voer, van voedertafel tot voersilo en appelhouder. Tip: Ook aan de haken van de hanging baskets kun je pindakorfjes en vetbollen hangen.

Om te voorkomen dat de vogels alle hulstbessen opeten, kun je begin van de maand al wat takken met bessen afknippen en in vochtig zand bewaren tot het versieren voor de kerst begint.

Plaats een speciale ijsvrijhouder in de vijver. Gaat het straks vriezen, dan vriest de vijver dankzij de ijsvrijhouder niet helemaal dicht. Het is belangrijk dat een deel van de vijver open blijft, zodat vissen en planten voldoende zuurstof tot hun beschikking hebben.

Koop je een kerstboom met kluit die je later in de tuin wilt zetten, zet de boom dan pas vlak voor kerst binnen. Geef regelmatig water, waaraan je plantenvoeding toevoegt. Dat is goed voor de conditie van de boom.

Met orchideeën geef je je huis een exotisch accent. Ze zijn makkelijker dan je misschien denkt. Zet ze op een lichte plek in de woonkamer en geef regelmatig onthard water (gekookt leidingwater) op kamertemperatuur en speciale orchideeënvoeding.

Schud dikke lagen sneeuw van coniferen en groenblijvende bomen en struiken om te voorkomen dat de takken beschadigen of zelfs afbreken. Haal ook sneeuw van hagen en snoeivormen van Buxus en Taxus om de vorm mooi te houden.

Plant bij vorstvrij weer een winterbloeiende boom of struik zoals bijvoorbeeld Prunus subhirtella Autumnalis en Viburnum x bodnantense Dawn.

Bescherm stamrozen tegen vorst door stro rond het oculatiepunt pal onder de kroon aan te brengen. Touw houdt het stro op zn plaats.

Bron: Intratuin

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids