668
tuintips

De lente is nu echt begonnen en u kunt als de temperatuur overdag boven de 10 graden C. komt, gras inzaaien. Veel schaduw? Gebruik dan speciaal schaduw-gazonzaad. Bloeiende bolgewassen zoals hyacinten en blauwe druifjes zijn nu volop verkrijgbaar. Samen met violen en Primulas kunt u de leukste combinaties maken. Al deze planten trekken zich van een nachtvorstje niets aan.

Houten schuttingen, bestrating en houten tuinmeubilair worden stralend schoon met een speciaal middel tegen groene aanslag.

Tot ongeveer half april kunt u nog hagen zoals beuk en liguster planten. Vergeet niet bomen en hagen die u pas geplant heeft bij warm weer wat extra water te geven.

Vooral na een zonnige onbewolkte dag kan er nog nachtvorst voorkomen. Leg s avonds over de hortensias een stuk vliesdoek, zodat de bloemknoppen niet kunnen bevriezen.

Nog niet gemest? Strooi dan bij regenachtig weer mest langs hagen, bij bomen en rozen, op het gazon en de borders en vergeet ook de planten in potten en bakken niet. Het voorjaar is voor mesten een prima tijd, omdat dan de voedingstoffen optimaal door de beplanting wordt opgenomen.

Pluk het eerste piepkleine lentebosje uit de tuin. Een takje van de krentenboom, een blauw druifje en wat kievitsbloemetjes kunnen de concurrentie met elk groot boeket aan.

U kunt vaste planten die zich te uitbundig hebben uitgebreid, scheuren. Plant de buitenste, jongste delen opnieuw.

Zomerbollen kunnen vanaf deze maand in de volle grond en in potten worden gezet. De keuze in deze bollen is heel groot. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor uitbundig bloeiende Dahlias of vrolijke anemonen. Op de tuintafel is een klein bakje met geluksklaver (Oxalis) heel decoratief.

Zaai op een zonnige plek wat zonnebloemen, korenbloemen of heerlijk geurende Lathyrus. Deze eenjarige planten kunnen meteen op de plek van bestemming worden gezaaid.

Kuipplanten zoals oleanders en Fuchsia stellen wat frisse lucht zeer op prijs. Houd wel steeds het weerbericht in de gaten, want ze kunnen geen nachtvorst verdragen.

Om het onkruid tussen de bestrating weg te halen, kunt u een speciale staalborstel met lange steel of een onkruidkrabber gebruiken.

Pas de stijl van het terras of balkon aan bij het interieur. Het is dan net of het buitengebeuren bij de woonkamer wordt getrokken en het geheel maakt een nog evenwichtiger indruk.

Bron: Intratuin

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners