746
Speeltoestellen aanschaffen? Hier moet je op letten

We werken meer thuis, we volgen onderwijs vaker thuis, dus waarom ook niet meer vermaak voor thuis? Sport en spel zijn gemakkelijk te integreren in het dagelijks leven in en om het huis, door de juiste voorzieningen aan te schaffen. Je ziet al steeds vaker hoe mensen in huis een eigen fitnessruimte inrichten, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden.

Van tafeltennistafels tot trampolines en natuurlijk ook allerlei kleiner sport- en spelmateriaal vindt gretig aftrek.

Niet zonder gevaar

Bij het aanschaffen van dergelijke materialen is uiteraard de kwaliteit van belang, maar ook is het zaak om daarnaast voldoende veiligheidsmaatregelen te nemen. Kies je bijvoorbeeld voor een trampoline in de tuin, zorg er dan voor dat rondom voldoende vrije ruimte beschikbaar is. Een vangnet is ook zeker aan te bevelen, zodat een verkeerde sprong niet op onfortuinlijke wijze in een val op de harde grond eindigt. De keuze voor een losstaand model of een ingegraven trampoline is meer afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en uiteraard van het beschikbare budget.
 

Kwaliteit en duurzaamheid

Een belangrijke vraag bij de aanschaf van sport- en spelmaterialen is natuurlijk hoe lang je ervan kunt genieten. Het is zinvol om je goed te verdiepen in de verschillende kwaliteiten die aangeboden worden. Wil je voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, dan moet je er rekening mee houden dat je aanschaf het misschien niet lang volhoudt. Zo’n aanschaf is niet echt duurzaam en wordt doorgaans ontraden. Koop je bijvoorbeeld een tafeltennistafel of een tafelvoetbaltafel, dan geldt hierbij dat de dikte van het materiaal veelzeggend is. Hoe dikker (zwaarder) het gebruikte materiaal is, hoe langer de tafel meestal mee gaat.
 

Andere aandachtspunten

Specifiek bij de aankoop van een tafelvoetbaltafel zijn diverse andere aandachtspunten van belang. Let er bijvoorbeeld op of de tafel wel of niet uitgerust is met telescopische stangen. Volwassenen spelen doorgaans liever met tafels die geen telescopische stangen hebben, maar voor de veiligheid van kinderen zijn de telescopische stangen juist aan te bevelen. Verder is het slim om even te bekijken hoe de voetbalspelers aan de stang bevestigd zijn. Als ze gegoten zijn in plaats van geschroefd, levert dat een stevigere constructie op. Bekijk verder op welke wijze de tafel in hoogte verstelbaar is en van welk materiaal het voetbalveld is gemaakt. Je zult hier immers ook het nodige onderhoud aan moeten plegen voor een optimaal speelplezier.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners