Hoe stimuleer je kinderen om veel te bewegen en buiten te zijn? Juist, met een eigen speeltuin in de tuin. Buiten spelen en bewegen is goed voor de lichamelijke ontwikkeling, de nachtrust en het lichaamsgewicht van kinderen. Ook vormt de speeltuin een uitlaatklep die bijdraagt aan het mentale welzijn. Tijd om van de tuin een klein speelparadijs te maken!

Het is de gulden middenweg: een mix van houtstof en kunststof. Logisch dus, dat composiet steeds vaker de favoriete keuze is voor schuttingen, vlondertegels en tuinhuisjes. Wij zetten de voordelen van composiet voor je op een rijtje!

Elke winter verlangen we met heel ons hart naar die warme zomeravonden, waarop de tijd lijkt stil te staan en je intens geniet. Hoe zorg je ervoor dat je in de zomer, maar ook de lente en herfst, zo lang mogelijk buiten kunt zitten? Wij geven je graag een paar tips!

Eindelijk, we kunnen weer echt genieten van de tuin! Met de lente in volle bloei en de toenemende temperaturen zijn we steeds vaker buiten te vinden. Pak je tuin nu nog even aan, dan breng je deze zomer elk momentje vrije tijd door in de gezonde buitenlucht. In dit artikel vind je alvast wat inspiratie.

Je eigen groenten kweken: het is de droom van velen. Met een tuinkas kan dit het hele jaar door! Ook helpt een tuinkas je om slim te zaaien en kun je er zelf een gezellig plekje in creëren, zodat je extra van je tuin geniet. Oh ja, en ze staan zo verschrikkelijk leuk in de tuin… Wij zijn helemaal weg van tuinkassen, en jij?

Een duurzame tuin ziet er hetzelfde uit als een prachtige plek in de natuur en is daarom een lust voor het oog. En niet alleen dat. Met een duurzame tuin creëer je ook een ecologische tuin met hergebruik van water, het aantrekken van dieren en insecten en zo min mogelijk afval. En natuurlijk plaats je er onbespoten planten. Zo draag je met je eigen tuin bij aan de biodiversiteit van de natuur in je omgeving. Bovendien is de duurzame tuin door het ecologische evenwicht ook onderhoudsarm. Maar hoe richt je zo’n duurzame tuin in? We zettende belangrijkste elementen even op een rij.

Een partytent is natuurlijk wel echt zo'n dingetje waar je altijd wel gebruik van kunt maken. Daarnaast is het ook net zo'n item dat wanneer je het niet hebt, je er ineens erg veel spijt van krijgt. Ze zijn nu eenmaal ontzettend handig; zeker wanneer je een fijne achtertuin hebt die je regelmatig kunt gebruiken.

Heb jij ook zoveel zin om van je rommelige tuin eindelijk een gezellige, mooie buitenruimte te maken? Een verlengstuk van je woonkamer, of juist een oase van groen? Pak het groots aan met een van deze 5 tuinjuweeltjes! Want met één grootse verandering kun je het plezier dat je aan je tuin beleeft verdubbelen. 

Om de tuin gezellig te maken hoef je niet meteen te grijpen naar versieringen, lampionnen en foto’s op doek. Ook met een aantal praktische accessoires en meubels maak je de tuin heel sfeervol! Een parasol bijvoorbeeld is eigenlijk onmisbaar in een zonnige tuin, maar geeft ook meteen dat zomerse gevoel. Met deze 3 praktische sfeermakers is je tuin in één klap gezellig: