Heb jij ook zoveel zin om van je rommelige tuin eindelijk een gezellige, mooie buitenruimte te maken? Een verlengstuk van je woonkamer, of juist een oase van groen? Pak het groots aan met een van deze 5 tuinjuweeltjes! Want met één grootse verandering kun je het plezier dat je aan je tuin beleeft verdubbelen. 

Om de tuin gezellig te maken hoef je niet meteen te grijpen naar versieringen, lampionnen en foto’s op doek. Ook met een aantal praktische accessoires en meubels maak je de tuin heel sfeervol! Een parasol bijvoorbeeld is eigenlijk onmisbaar in een zonnige tuin, maar geeft ook meteen dat zomerse gevoel. Met deze 3 praktische sfeermakers is je tuin in één klap gezellig:

Met de lente in zicht krijg je zin om heerlijk in de tuin te genieten van de zon en de vogeltjes. Maar dan kijk je naar de tuin en vervliegt de hoop meteen: hoe kun je in deze rommelige, ongezellige tuin genieten? Tijd om de tuin op te knappen! Wij geven je een paar tips ter inspiratie.

De laatste jaren is het moderne interieur erg in populariteit toegenomen. Langzaam maar zeker is deze trend zich ook aan het verschuiven naar de tuin. Toch blijkt het in de praktijk lastiger om de tuin te moderniseren dan de woonkamer. Lees in dit artikel 5 tips die je op weg helpen een moderne tuin te maken.

Het is tijd voor een (nieuwe) afscheiding tussen jullie tuin en die van de buren. De keuze voor een schutting is snel gemaakt; maar van welk materiaal maak je dan gebruik? Douglashout is een echte aanrader. In dit artikel vertellen we waarom!

Je hebt een fijne, eigen tuin die je zelf graag een beetje wil onderhouden. Maar wat moet je doen in welk seizoen? Van planten tot vogeltjes voeren en van snoeien tot onderhoud: wij zetten de tuintaken per seizoen voor je op een rij!

Misschien ben je dat oude schuurtje in de tuin helemaal zat, of heb je extra ruimte nodig voor je tuinstoelen en gereedschap. Misschien valt je huidige tuinhuis uit elkaar of zoek je een leuke blokhut om een atelier van te maken. Maar hoe vind je het perfecte tuinhuis? Wij geven je tips!

Het overschot aan spullen en de zorg voor het milieu verandert onze ethiek. Verantwoording nemen uit zich in een sobere levensstijl van pure eenvoud. Wil je rust in je tuin? Start met ontspullen en maak het helder en opgeruimd. Met de juiste kleur bloembollen daarvoor in de plaats, krijg je weer energie in plaats van stress. 

Het weerbericht belooft ons de komende tijd nog een aantal mooie dagen. Prima weer dus om de tuin alvast klaar te maken voor de winter maar ook om uw schutting nog een keer aan te pakken. De weersomstandigheden van de afgelopen maanden hebben toch impact gehad op de schutting. Weersinvloeden zorgen ervoor dat het tuinhout verouderd en vergrijsd. Bij kou en regen zet het hout uit en bij zon en droogte krimpt het hout weer. Door het jaar heen werkt het hout flink. Uw schutting kan dus wel een opknapbeurt gebruiken voordat de winter komt.