Je eigen groenten kweken: het is de droom van velen. Met een tuinkas kan dit het hele jaar door! Ook helpt een tuinkas je om slim te zaaien en kun je er zelf een gezellig plekje in creëren, zodat je extra van je tuin geniet. Oh ja, en ze staan zo verschrikkelijk leuk in de tuin… Wij zijn helemaal weg van tuinkassen, en jij?

Een duurzame tuin ziet er hetzelfde uit als een prachtige plek in de natuur en is daarom een lust voor het oog. En niet alleen dat. Met een duurzame tuin creëer je ook een ecologische tuin met hergebruik van water, het aantrekken van dieren en insecten en zo min mogelijk afval. En natuurlijk plaats je er onbespoten planten. Zo draag je met je eigen tuin bij aan de biodiversiteit van de natuur in je omgeving. Bovendien is de duurzame tuin door het ecologische evenwicht ook onderhoudsarm. Maar hoe richt je zo’n duurzame tuin in? We zettende belangrijkste elementen even op een rij.

Een partytent is natuurlijk wel echt zo'n dingetje waar je altijd wel gebruik van kunt maken. Daarnaast is het ook net zo'n item dat wanneer je het niet hebt, je er ineens erg veel spijt van krijgt. Ze zijn nu eenmaal ontzettend handig; zeker wanneer je een fijne achtertuin hebt die je regelmatig kunt gebruiken.

Heb jij ook zoveel zin om van je rommelige tuin eindelijk een gezellige, mooie buitenruimte te maken? Een verlengstuk van je woonkamer, of juist een oase van groen? Pak het groots aan met een van deze 5 tuinjuweeltjes! Want met één grootse verandering kun je het plezier dat je aan je tuin beleeft verdubbelen. 

Om de tuin gezellig te maken hoef je niet meteen te grijpen naar versieringen, lampionnen en foto’s op doek. Ook met een aantal praktische accessoires en meubels maak je de tuin heel sfeervol! Een parasol bijvoorbeeld is eigenlijk onmisbaar in een zonnige tuin, maar geeft ook meteen dat zomerse gevoel. Met deze 3 praktische sfeermakers is je tuin in één klap gezellig:

Met de lente in zicht krijg je zin om heerlijk in de tuin te genieten van de zon en de vogeltjes. Maar dan kijk je naar de tuin en vervliegt de hoop meteen: hoe kun je in deze rommelige, ongezellige tuin genieten? Tijd om de tuin op te knappen! Wij geven je een paar tips ter inspiratie.

De laatste jaren is het moderne interieur erg in populariteit toegenomen. Langzaam maar zeker is deze trend zich ook aan het verschuiven naar de tuin. Toch blijkt het in de praktijk lastiger om de tuin te moderniseren dan de woonkamer. Lees in dit artikel 5 tips die je op weg helpen een moderne tuin te maken.

Het is tijd voor een (nieuwe) afscheiding tussen jullie tuin en die van de buren. De keuze voor een schutting is snel gemaakt; maar van welk materiaal maak je dan gebruik? Douglashout is een echte aanrader. In dit artikel vertellen we waarom!

Je hebt een fijne, eigen tuin die je zelf graag een beetje wil onderhouden. Maar wat moet je doen in welk seizoen? Van planten tot vogeltjes voeren en van snoeien tot onderhoud: wij zetten de tuintaken per seizoen voor je op een rij!