Ben je helemaal uitgekeken op de tuin en wil je er een kleurige bloemenzee van maken? Of juist een onderhoudsvriendelijke tuin met een speelplaats voor de kinderen? Misschien ga je verhuizen en is de tuin van je toekomstige woning helemaal niet naar wens. Tijd voor een vernieuwde tuin! Maar hoe pak je dat aan?

Misschien heb je de term “halfverharding” terloopsal eens opgevangen in een gesprek en ben je nog steeds benieuwd naar de betekenis. Of misschien weet je inmiddels wat halfverharding inhoudt, maar ben je nog niet op de hoogte van de toepassing en voordelen. Met dit artikel helpen we je graag op weg!

Wat is het genieten van die prachtige appelboom in je tuin, met bloesem in het voorjaar en stevige appels in de herfst. Of misschien heb je een huis gekocht met in de tuin een mooie berk. Bomen in tuinen maken ons volgebouwde landje een stuk groener en gezonder. Maar… hoe zit het met snoeien? Verzorging? Stormen?

Als je bezig bent met een buitenklus als een schutting, vlonder, beschoeiing of tuinhuis, dan is alleen hoogwaardig tuinhout goed genoeg. Je wilt het immers meteen perfect doen. Het beste hout voor je tuinproject, vind je tegen de scherpste prijzen bij Houthandelonline. Deze groothandel voor particulieren biedt het grootste assortiment tuinhout, zoals hardhout, Douglas, verduurzaamd tuinhout, Red Cedar en ander duurzaam hout. Ieder houtsoort is leverbaar in meerdere afmetingen en afwerkingen. Je bestelt je gewenste producten eenvoudig in onze webshop. Vervolgens wordt uw bestelling binnen 2-7 werkdagen geleverd  op het opgegeven afleveradres.

Na een dagje intensief werken in de tuin ben je wel toe aan wat ontspanning. En dat doe je tijdens de zomer natuurlijk heerlijk in de buitenlucht! Wat is er nou fijner dan relaxen in je eigen achtertuin? Hieronder geven we een aantal leuke ideeën om van jouw tuin een echte loungeplek te maken.

Hoe stimuleer je kinderen om veel te bewegen en buiten te zijn? Juist, met een eigen speeltuin in de tuin. Buiten spelen en bewegen is goed voor de lichamelijke ontwikkeling, de nachtrust en het lichaamsgewicht van kinderen. Ook vormt de speeltuin een uitlaatklep die bijdraagt aan het mentale welzijn. Tijd om van de tuin een klein speelparadijs te maken!

Het is de gulden middenweg: een mix van houtstof en kunststof. Logisch dus, dat composiet steeds vaker de favoriete keuze is voor schuttingen, vlondertegels en tuinhuisjes. Wij zetten de voordelen van composiet voor je op een rijtje!

Elke winter verlangen we met heel ons hart naar die warme zomeravonden, waarop de tijd lijkt stil te staan en je intens geniet. Hoe zorg je ervoor dat je in de zomer, maar ook de lente en herfst, zo lang mogelijk buiten kunt zitten? Wij geven je graag een paar tips!

Eindelijk, we kunnen weer echt genieten van de tuin! Met de lente in volle bloei en de toenemende temperaturen zijn we steeds vaker buiten te vinden. Pak je tuin nu nog even aan, dan breng je deze zomer elk momentje vrije tijd door in de gezonde buitenlucht. In dit artikel vind je alvast wat inspiratie.