Het perfecte tuinhuisje, bestaat dat wel? Iedereen die nadenkt over het aanschaffen van een tuinhuis zal veel eisen stellen. Het mag niet te duur zijn, de kwaliteit moet goed zijn of ik wil het zelf ontwerpen. Dit zijn een aantal eisen die bijna iedere consument stelt. Bij Lugarde bieden wij iedereen een mogelijkheid. In deze blog vertellen wij u meer over de tuinhuizen van Lugarde.

Wat gaat er nu boven het gevoel van een grote tuin, gevuld met prachtige bloemen en planten? Helaas is deze luxe niet voor iedereen weggelegd. Toch is het mogelijk om een kleinere tuin ruimer aan te laten voelen. Dankzij een paar simpele trucs lijkt het alsof jij een prachtige grote tuin hebt.

Het kan je mateloos irriteren: onkruid in de tuin. Het lijkt altijd maar terug te komen, en je kunt er maar niet achter komen waarom het op bepaalde plekken groeit en natuurlijk het belangrijkste: wat je eraan kunt doen. Je wilt je tuin mooi en netjes houden, dat snappen wij heel goed. Daarom lees je in dit artikel alles over onkruid in de tuin – en hoe je dat onkruid dan kunt bestrijden.

Ben jij de trotse eigenaar van een tuin? Dan heb je geluk, want dan heb je waarschijnlijk ruimte om een trampoline te plaatsen.Een trampoline in je eigen achtertuin zal voor veel plezier zorgen – ook als je (nog) geen kinderen hebt. We zetten in dit artikel voor je op een rijtje waarom een trampoline perfect is voor in je tuin.

Een groot deel van de Nederlanders is er gek op: tuinieren. De afgelopen jaren is er een groei te zien in hoe wij in Nederland onze tuin indelen. Opvallend hierbij is dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een groene tuin vol planten, bomen en andere natuurlijke elementen.

Een eigen tuin, wat heerlijk! Maar je wil natuurlijk wel graag een beetje privacy. Dat creëer je met een tuinafscheiding tussen jouw tuin en die van de buren, of tussen de tuin en het steegje achter het huis. Weet je niet goed of je voor een schutting, haag of hekwerk moet kiezen? In dit artikel zetten we de 5 populairste vormen van tuinafscheiding voor je op een rij:

Een schutting plaatsen lijkt zo eenvoudig. Totdat je ontdekt hoeveel soorten schuttingen er eigenlijk zijn. Je moet eerst kiezen welk materiaal je wilt gebruiken. Er wordt bijvoorbeeld regelmatig gebruik gemaakt van kunststof bij het maken van een schutting. Maar hout is nog steeds de onbetwiste nummer één. Het is veelzijdig en je kunt er alle kanten mee op. Check deze 6 prachtige schuttingen om inspiratie op te doen.

Tuinschermen zijn heel handig als je je tuin wilt afsluiten van de omgeving. Dat kan door middel van lage tuinschermen die samen een hek vormen. Maar je kunt ook gaan voor hoge tuinschermen: een schutting. Tuinschermen zijn al vooraf gemaakte stukken, die je eenvoudig aan elkaar kunt zetten. Je hoeft dus niet helemaal zelf alles op te bouwen. Dit biedt een praktische manier om zelf een schutting of hek te maken. Er zijn verrassend veel soorten tuinschermen te vinden. Wij zetten 5 voorbeelden van verschillende tuinschermen op een rij.