Verticaal tuinieren is hot. Logisch, want je hebt maar weinig ruimte nodig en het resultaat mag er zijn. Ideaal voor een kleinere (stads)tuin, dakterras of balkon, maar ook leuk in een grotere tuin. Tover je kale muur of schutting om in een living wall!

Hoewel het gezegde luidt: beoordeel een boek nooit op de kaft, gaat dit spreekwoord voor bedrijven echt niet op. Het uiterlijk van je bedrijf is je visitekaartje – dat geldt dus ook voor het pand waarin jij je zakendoet. Natuurlijk wil jij je werkplek van binnen uitnodigend maken voor de klant door middel van fijne woonaccessoires, maar denk ook zeker aan de buitenkant van je kantoor. Als je wil dat je bedrijfspand er netjes en schoon uitziet, is daar een fijne oplossing voor: gevelreiniging. Geen idee waar we het over hebben? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over gevelreiniging.

Het perfecte tuinhuisje, bestaat dat wel? Iedereen die nadenkt over het aanschaffen van een tuinhuis zal veel eisen stellen. Het mag niet te duur zijn, de kwaliteit moet goed zijn of ik wil het zelf ontwerpen. Dit zijn een aantal eisen die bijna iedere consument stelt. Bij Lugarde bieden wij iedereen een mogelijkheid. In deze blog vertellen wij u meer over de tuinhuizen van Lugarde.

Wat gaat er nu boven het gevoel van een grote tuin, gevuld met prachtige bloemen en planten? Helaas is deze luxe niet voor iedereen weggelegd. Toch is het mogelijk om een kleinere tuin ruimer aan te laten voelen. Dankzij een paar simpele trucs lijkt het alsof jij een prachtige grote tuin hebt.

Het kan je mateloos irriteren: onkruid in de tuin. Het lijkt altijd maar terug te komen, en je kunt er maar niet achter komen waarom het op bepaalde plekken groeit en natuurlijk het belangrijkste: wat je eraan kunt doen. Je wilt je tuin mooi en netjes houden, dat snappen wij heel goed. Daarom lees je in dit artikel alles over onkruid in de tuin – en hoe je dat onkruid dan kunt bestrijden.

Ben jij de trotse eigenaar van een tuin? Dan heb je geluk, want dan heb je waarschijnlijk ruimte om een trampoline te plaatsen.Een trampoline in je eigen achtertuin zal voor veel plezier zorgen – ook als je (nog) geen kinderen hebt. We zetten in dit artikel voor je op een rijtje waarom een trampoline perfect is voor in je tuin.

Een groot deel van de Nederlanders is er gek op: tuinieren. De afgelopen jaren is er een groei te zien in hoe wij in Nederland onze tuin indelen. Opvallend hierbij is dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een groene tuin vol planten, bomen en andere natuurlijke elementen.

Een eigen tuin, wat heerlijk! Maar je wil natuurlijk wel graag een beetje privacy. Dat creëer je met een tuinafscheiding tussen jouw tuin en die van de buren, of tussen de tuin en het steegje achter het huis. Weet je niet goed of je voor een schutting, haag of hekwerk moet kiezen? In dit artikel zetten we de 5 populairste vormen van tuinafscheiding voor je op een rij: