Ben jij de trotse eigenaar van een tuin? Dan heb je geluk, want dan heb je waarschijnlijk ruimte om een trampoline te plaatsen.Een trampoline in je eigen achtertuin zal voor veel plezier zorgen – ook als je (nog) geen kinderen hebt. We zetten in dit artikel voor je op een rijtje waarom een trampoline perfect is voor in je tuin.

Een groot deel van de Nederlanders is er gek op: tuinieren. De afgelopen jaren is er een groei te zien in hoe wij in Nederland onze tuin indelen. Opvallend hierbij is dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een groene tuin vol planten, bomen en andere natuurlijke elementen.

Een eigen tuin, wat heerlijk! Maar je wil natuurlijk wel graag een beetje privacy. Dat creëer je met een tuinafscheiding tussen jouw tuin en die van de buren, of tussen de tuin en het steegje achter het huis. Weet je niet goed of je voor een schutting, haag of hekwerk moet kiezen? In dit artikel zetten we de 5 populairste vormen van tuinafscheiding voor je op een rij:

Een schutting plaatsen lijkt zo eenvoudig. Totdat je ontdekt hoeveel soorten schuttingen er eigenlijk zijn. Je moet eerst kiezen welk materiaal je wilt gebruiken. Er wordt bijvoorbeeld regelmatig gebruik gemaakt van kunststof bij het maken van een schutting. Maar hout is nog steeds de onbetwiste nummer één. Het is veelzijdig en je kunt er alle kanten mee op. Check deze 6 prachtige schuttingen om inspiratie op te doen.

Tuinschermen zijn heel handig als je je tuin wilt afsluiten van de omgeving. Dat kan door middel van lage tuinschermen die samen een hek vormen. Maar je kunt ook gaan voor hoge tuinschermen: een schutting. Tuinschermen zijn al vooraf gemaakte stukken, die je eenvoudig aan elkaar kunt zetten. Je hoeft dus niet helemaal zelf alles op te bouwen. Dit biedt een praktische manier om zelf een schutting of hek te maken. Er zijn verrassend veel soorten tuinschermen te vinden. Wij zetten 5 voorbeelden van verschillende tuinschermen op een rij.

Vaak wordt de aanleg van een nieuwe tuin onderschat. We hebben het dan niet alleen over de hoeveelheid tijd dat het kost om het werk uit te voeren, maar ook over aspecten van de tuin waarover je vooraf dient na te denken. Denk bijvoorbeeld aan voldoende afvoermogelijkheden voor het hemelwater of aan het selecteren van de juiste beplanting. In dit artikel helpen we je op weg door over deze zaken en een aantal andere belangrijke aandachtspunten bij tuinaanleg te bespreken. Doe er je voordeel mee!

Een schanskorf bestaat uit een metalen gaasnet met een vulling van stenen. Je ziet ze vaak als tuinafscheiding, maar schanskorven kunnen op véél meer creatieve manieren worden gebruikt! Ze zijn heel duurzaam, onderhoudsvriendelijk, geluidswerend en multifunctioneel. Wat kun je allemaal met een schanskorf?

Een bloeiende tuin vol vlinders en bijen. ´s Winters komen de koperwieken besjes snoepen van de hulst voor je raam. ´s Zomers geniet je van een wijntje in de zon met een zingend roodborstje boven je hoofd. Of misschien wil jij graag een tuin waarin egels en eekhoorns rondscharrelen? Met deze tips breng jij je tuin écht tot leven!

Is de voortuin van je woning een doorn in het oog? Zonde, want deze is het visitekaartje van je huis. Bovendien wil je zelf ook graag thuiskomen naar een fijn huis, en de voortuin is dan het eerste onderdeel waar je langskomt. Gelukkig kun je de voortuin in een paar stappen een compleet nieuw aanzicht geven!