706
Met een hovenier ben je op de zomer voorbereid
Gepubliceerd: 04-12-2022 Laatste update: 05-12-2022

We kennen allemaal wel het begrip ‘de tuin winterklaar maken’ maar het zomerklaar maken van je tuin is minstens zo belangrijk! Iedere ervaren hovenier zal erkennen, dat dit misschien nog wel meer inspanningen vraagt dan het winterklaar maken. Na een winter vol met regen, wind en vorst heeft je tuin heel wat te verduren gehad. Hoe jij ervoor zorgt dat je in het eerste voorjaarszonnetje er meteen in een prachtige tuin bij zit? Hier de tips van ervaren hoveniers op een rij.

Geef de ruimte

In de winter is het niet zo dat al het gewas dood gaat en stopt met groeien, juist niet! Een ervaren hovenier zal al snel zien wat weg kan en onkruid is, maar óók wat mag blijven. Wat zeer belangrijk is -aldus menig hovenier- is dat planten de ruimte krijgen om te groeien. Voor het zomerklaar maken van de tuin is het daarom heel belangrijk dat er ruimte door een hovenier of jou zelf wordt gecreëerd om in hét seizoen van groei en bloei alles de ruimte te geven. We raden wel aan hier echt zorgvuldig naar te kijken, je wilt geen prachtige planten afdoen als onkruid. Hier kan advies van een professional als een hovenier uitkomst bieden.

Een hovenier maakt écht schoon

Niets doet een tuin zo snel verouderd lijken als groene en zwarte aanslag. Een tuin in de winter goed schoonmaken doet wonderen. Hier een hovenier voor vragen is een slimme keuze, zij hebben de juiste materialen om dit echt goed te doen zodat je het maar één keer per jaar hoeft te doen. De keuze voor de winter is hierin een slimme, de meeste hoveniers hebben dan nog wel een gaatje in de agenda en kunnen hierdoor extra tijd besteden. Wij maakten gebruik van een hovenier in Rotterdam en deze deed ons versteld staan van het verschil van vóór en na.

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Je bent een prioriteit!

Nog een groot voordeel van in de winter aan je tuin klussen is dat de gemiddelde hovenier volop tijd voor je heeft. Geen lange wachttijden of klussen die afgeraffeld worden maar volop focus en aandacht. Zo kun je de hovenier wellicht nog een aantal goede tips over de inrichting van je tuin ontfutselen of pakt hij dat extra klusje er gewoon nog even bij. Hoveniers zijn net mensen, wanneer ze iets meer de tijd hebben zullen ze jou ook beter van dienst zijn. Laten we zeggen, in de winter je tuin zomerklaar maken levert wellicht bij je hovenier wel een ware VIP behandeling op. En laten we daar nu net dol op zijn.

Het juiste materiaal

Ook niet onbelangrijk; tuingereedschap is best aan de prijs en dit moet je goed onderhouden, anders kun je elk jaar weer opnieuw naar het tuincentrum. Een hovenier heeft uiteraard altijd al het juiste materiaal bij zich om een tuin te onderhouden. Dit zijn vaak materialen die je zelf niet zomaar aanschaft voor één a twee keer per jaar een klusje. Op die manier gezien ben je goedkoper uit met een hovenier, dan wanneer je het zelf uitvoert.

Nieuw leven!

Nog een slimme actie wat betreft de tuin om in de winter te ondernemen, is investeren in meubels en andere luxe voor je tuin. Vraag een tuinarchitect of hovenier eventueel om hulp. Wanneer je dit in de winter al doet, weet je zeker dat je er in het vroege voorjaar al comfortabel bij zit, maar óók dat er dan nog voorraad is. Mensen komen namelijk pas op het idee om dergelijke zaken aan te schaffen wanneer het zonnig is. Voor je het weet kun je achteraan aansluiten bij het tuincentrum. Ga juist  in de winter op zoek naar nieuwe spullen, hoveniers raden dit massaal aan.

Kortom, ontwikkel jezelf tot een echte hovenier door in de winter de tuin al zomerklaar te maken. Dit is de truc van tuinprofessionals om daadwerkelijk van íeder moment in je tuin te kunnen genieten!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids