1762
Maak jouw tuin winterproof!

Oke, we zitten nog midden in de zomer hoewel in een deel van het land afgelopen week de scholen alweer zijn begonnen! Het zal nog wel even lekker nazomeren maar over niet al te lange tijd is het alweer september en gaan we weer rap richting het najaar. We willen er eigenlijk nog niet aan denken maar toch is het niet onverstandig om nu al wat voorbereidingen te treffen om je tuin winterproof te maken. Wij geven je een aantal tips zodat je ook in de winter optimaal kunt genieten van je tuin.

 

1 Maai het gras tot eind oktober
Heb je een gazon dan ben je vast wekelijks in de weer met de grasmaaier. Gelukkig is de ergste droogte nu wel een beetje voorbij en zien we veel gele grasvelden weer langzaam de mooie groene kleur terug krijgen. Om het gras goed de winter door te laten komen is het verstandig om het gras niet te lang door te blijven maaien. Is het eind oktober nog boven de 6 graden dan kan je nog wel maaien maar maai het dan niet meer zo kort als dat je in de zomer doet.

2. Geef je gras een mestbeurt
Met alleen maaien van het gras ben je er niet. Ook het gras heeft goede voeding nodig, net als wij mensen. Geef het gras daarom laat in het voorjaar een goede mestbeurt en voorzie het gras van kalk zodat ook mos geen kans krijgt.

3. De bladeren van de bomen
In het najaar laten de bomen al hun blaadjes weer vallen, hoewel we afgelopen zomer ook de bladblazers al eens voorbij zagen komen wegens de enorme droogte. Bladeren moet je verwijderen van je gazon maar je hoeft ze niet af te voeren. Verdeel ze in de borders! Ze geven een goede bescherming aan de wortels voor je planten. Let er wel goed op dat de bladeren geen ziektes of schimmels bevatten. Controleer dit regelmatig en haal die bladeren ertussenuit zodat ze niet je goede planten beschadigen.

4. Plaats een blokhut
Oke, dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd! Je zult wel een beetje ruimte (over) moeten hebben in je tuin maar nu is de perfecte tijd in het jaar om een blokhut te plaatsen. Je creeert hier lekker veel opbergruimte en het ruimt lekker op in de tuin. Je hoeft niet al je tuinspullen meer in de schuur of garage te plaatsen maar zet je tuinset in de winter lekker droog in je blokhut. Het ruimt gelijk ook weer lekker op in de schuur of je garage. Niet alleen om een blokhut te plaatsen is dit de ideale tijd van het jaar.. ook om hem te kopen. Nu zijn veel blokhutten in de aanbieding, kijk bijvoorbeeld maar eens op de website van www.blokhuttenoutlet.nl. Overigens hebben ze hier ook overkappingen, tuinhuisjes en andere houten accessoires voor de tuin.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners