1259
Lang leve de tuinkas!

Je eigen groenten kweken: het is de droom van velen. Met een tuinkas kan dit het hele jaar door! Ook helpt een tuinkas je om slim te zaaien en kun je er zelf een gezellig plekje in creëren, zodat je extra van je tuin geniet. Oh ja, en ze staan zo verschrikkelijk leuk in de tuin… Wij zijn helemaal weg van tuinkassen, en jij?

 

Het hele jaar groenten
Met een tuinkas kun je het seizoen vervroegen, omdat de temperaturen er hoger zijn. Dus smul jij voortaan in de winter al van je zelfgekweekte rucola en radijsjes. Vroeg in de lente oogst jij al worteltjes. En tot laat in september komen de tomaten en pepers op je bord gewoon uit jouw kas. Ook in een slechte zomer lukken de komkommers en courgettes altijd met een goede tuinkas!

Bloemenpracht
Een kas verlengt dus het moestuinseizoen. Je kunt er eerder zaaien en daar langer mee doorgaan. Maar ook voor bloemen en sierplanten zijn tuinkassen erg geschikt. Dahlia’s en fuchsia’s pot je in maart al op, en eind april heb je een mooie plant om in de tuin te zetten! Ook voor het opkweken van stekjes is een tuinkas ideaal.

Middelpunt van je tuin
Tuinkassen vind je in verschillende soorten en maten. Dat is mooi, want zo kun je de perfecte kas voor in jouw tuin vinden! Bovendien zijn de tuinkassen van nu – in tegenstelling tot vroeger- vaak ook speciaal gemaakt om gezien te worden: ze mogen tegenwoordig echt het middelpunt van je tuin zijn. Van smeedijzer tot aluminium maatwerk; en van 1,5 meter tot 10 meter breed. Aan jou de keuze!

Je eigen plekje
Van een tuinkas kun je bovendien een gezellig plekje maken. Het is hoe dan ook een fijne ruimte, omdat je er vaak ontspannen werkt aan nieuwe groente en plantjes. Maar met een stoel en tafeltje erbij geniet je ook in de winter van je mooie tuin!

Een andere manier om extra lang en vaak van je tuin te genieten is met een tuinkamer ofwel serre. Dit is een glazen aanbouw aan je woning, waarin ruim plaats is voor je loungeset of tuintafel. Met een tuinkamer volg je de vier jaargetijden van dichtbij en heb je extra veel plezier van de zon! Zo heb je ook in de winter en herfst het gevoel buiten te zijn, zonder de elementen te hoeven trotseren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Met onze gratis Styleguide krijg je alle tools in handen om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Of je nu houdt van minimalistisch of juist van kleurrijk en gedurfd, onze Styleguide biedt voor ieder wat wils. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners