1009
Je tuin klaarmaken? Houd hier rekening mee

Wil je jouw tuin klaarmaken voor de lente en de zomermaanden? Dan zijn er enkele dingen waar je niet aan moet vergeten te denken. Denk bijvoorbeeld aan een tuinafval container. Wij hebben voor je op een rijtje gezet waar je precies aan moet denken bij het klaarmaken van je tuin. Lees snel verder en ga meteen buiten aan de slag.

Zorg vooraf voor een recycle-bak

Wil je jouw tuin klaarmaken voor de lente en zomer, dan is het zeker aan te raden om vooraf een recycle-bak aan te schaffen. Hier kun je eenvoudig al je tuinafval in kwijt en hoef je dit niet op een hoop in de tuin laten liggen of te wachten totdat je tuinafval container wordt geleegd alvorens je hier weer nieuw tuinafval in kunt doen.

Trek onkruid er met wortel en al uit

Mocht je last hebben van onkruid en dit willen verwijderen om je tuin klaar te maken, dan zijn er verschillende manieren om het onkruid te verwijderen. Echter raden wij aan om het onkruid met wortel en al te verwijderen. Door planten dicht op elkaar te planten, zorg je ervoor dat het onkruid niet makkelijk terug zal komen, wat je in onderhoud zal schelen. Je kunt het onkruid met de hand verwijderen, maar dit ook wegbranden.

Vergeet niet de grond te bemesten

Veel planten hebben in het voorjaar bemesting nodig, omdat deze in de winter weinig voeding hebben gehad. Het is dan ook erg belangrijk om niet te vergeten de grond te bemesten. Heb je eenmaal de grond bemest, dan zullen diverse insecten, bacteriën en schimmels ervoor zorgen dat de planten de juiste voedingsstoffen opnemen. Gebruik voor het bemesten compost, bladaarde of korrelmest.

Maai en bemest ook het gazon

Zorg er ook voor dat je niet vergeet het gazon te maaien en te bemesten. Het bemesten doe je nadat je het gras hebt gemaaid. Doe dit bij voorkeur nadat het geregend heeft. Zo kan de mest snel in de grond trekken. Mochten er kale plekken in het gazon zitten, dan kun je deze het beste met nieuw gras inzaaien en genoeg water geven, totdat het gras begint te groeien. Ga je je tuin klaarmaken voor de lente en zomermaanden, dan mag je bovenstaande tips zeker niet vergeten. Wij wensen je veel succes met het klaarmaken van je tuin.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners