1006
Hoe verander je je tuin in een moderne rustplek?

Na je werk even heerlijk tot jezelf komen in alle rust. Dat is een droom die veel mensen hebben als ze eenmaal een huis met een tuin hebben, waarin ze heerlijk kunnen zitten. Daarvoor moet je natuurlijk wel eerst een goede rustplek creëren. Maar hoe doe je dat?

 

Een tipje van de sluier lichten we vast op voor je: tuinplanten spelen een belangrijke rol. 

Kom tot rust dankzij groene planten

Een rustplek hoeft echt niet meteen een buitensauna te zijn, al kun je die uiteraard best laten plaatsen als je daar fan van bent. Rust in je hoofd hoeft niet altijd gelijk te staan aan lichamelijke ontspanning. In plaats daarvan geven we je een tip die je misschien niet verwacht: zorg dat je groene planten in je tuin hebt.

Uit onderzoek blijkt dat planten zorgen voor minder stress. Dat is getest bij ziekenhuispatiënten die herstelden van een operatie. Zij hebben echt baat gehad bij de groene kleur van planten, want dat zorgt voor een psychische rust die nodig is om beter te genezen. Heb je veel groen in je tuin, dan zorg je dat je een lagere bloeddruk hebt, voel je je meer ontspannen en ben je vrolijker. Minder depressiviteit en een beter humeur, dat willen we toch allemaal? Planten zorgen ervoor!
 

Zorg dat je niet teveel onderhoud hebt

Tuinplanten zijn geweldig voor je rust, behalve als je er enorm druk mee bent qua onderhoud. Zorg er daarom voor dat je ook onderhoudsarme planten kiest, zodat je in ieder geval minder tijd kwijt bent aan het bijhouden van je tuin. De volgende onderhoudsarme planten worden veel gekocht:

· Geranium sanguineum 
· Schoenlappersplant
· Japanse aster
· Zonnehoed
· Vrouwenmantel
· Leliegras
· Hosta
· Naaldvaren
 

Kies voor een zithoek

In je tuin wil je natuurlijk een écht plekje voor jezelf maken om tot rust te komen en naar je planten te kunnen kijken. Dat is een heel goed idee, want hiermee kun je letterlijk een rustplek creëren. De makkelijkste manier om dit te realiseren is door een zithoek te maken. De meeste mensen kiezen voor een overkapping, zodat ze ook als het regent nog lekker tot rust kunnen komen. Sterker nog: luisteren naar het geluid van de regen zorgt voor nog meer relaxedheid!

Als het gaat om zithoeken, kun je alle kanten op. Van een simpele bank of schommelstoel tot aan een hoekbank of complete zithoek met tafel. Zeker weten dat als je eenmaal een dergelijke rustplek hebt, dat je hem voor veel meer gaat gebruiken, zoals barbecues en buurtfeestjes. Maar denk wel aan je rust natuurlijk…

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners