1385
Hekwerk voor in de tuin: er zijn meer mogelijkheden dan je denkt!

Ben je op zoek naar een stevige tuinafscheiding die een praktische omheining biedt of optimale bescherming? Dan is een stevig tuinhek van metaal de oplossing! Een metalen hekwerk voor in de tuin is sterk, duurzaam en modern waardoor het lang kan meegaan. Metalen tuinhekken zijn daarnaast ook met verschillende opties te verkrijgen. Ben je benieuwd naar deze mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Dubbelstaafs hekwerk

Een dubbelstaafs hekwerk is eigenlijk gewoon een tuinhek van metaal. Dit hekwerk bestaat uit staven van metaal die een stevig hek vormen. Het materiaal van dit hekwerk kan beter tegen vocht dan andere materialen zoals hout, waardoor het langer meegaat. Een dubbelstaafs hekwerk geeft je tuin een luxe uitstraling en is daarbij erg geschikt om groen tegenaan te laten groeien. Dit komt door de aangebrachte openingen in het hekwerk. Wanneer je een moderne tuin hebt zal dit hekwerk dus goed passen. 

Sierhekwerk

Zoals de naam het al zegt is een sierhekwerk een hekwerk waarin sierlijke en klassieke vormen zijn verwerkt. Dankzij de combinatie van strakke spijlen en lijnen zorgt dit hekwerk niet alleen voor veiligheid, maar geeft je tuin ook een mooie en nette uitstraling. 

Tuinpoort van metaal

Wanneer je kiest voor een metalen hekwerk dan is een metalen poort een goede manier om je tuin veilig af te sluiten. Vaak kan hierbij worden gekozen uit een enkele poort of een dubbele poort in verschillende soorten afmetingen. 

Het plaatsen van een hekwerk

Omdat er verschillende soorten hekwerken zijn, zijn er ook verschillende soorten handleidingen hoe ze geplaatst moeten worden. Sommige hekwerken kan je zelf plaatsen als je een beetje handig bent maar het blijft een nauwkeurig klusje. Vooral balkonhekwerken kan je het beste uitbesteden. Deze moeten namelijk specialistisch geplaatst worden om de veiligheid te waarborgen. Voor het beste resultaat kan je het plaatsen van een hekwerk daarom het beste uitbesteden. 
De voordelen van een hekwerk op een rijtje

  • De kans op inbraak wordt verlaagd
  • Eventuele huisdieren kunnen gemakkelijk in de tuin worden gehouden
  • Creëert een gezellige sfeer in je tuin in combinatie met begroeiing
  • Zorgt voor meer privacy in je tuin
  • Kinderen kunnen gemakkelijker in de tuin worden gehouden
  • Efficiënt, dus meer ruimte voor accessoires in je tuin

Schuttingen

Wanneer je toch een meer natuurlijke tuinafscheiding wil, dan is een schutting een beter alternatief. Een schutting is vaak gemaakt van hout en heeft een rustige en natuurlijke uitstraling. Een schutting kan tevens nog meer privacy geven aangezien deze hoger zijn dan een tuinhek. 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners