731
Halfverharding: wat is dat eigenlijk?

Misschien heb je de term “halfverharding” terloopsal eens opgevangen in een gesprek en ben je nog steeds benieuwd naar de betekenis. Of misschien weet je inmiddels wat halfverharding inhoudt, maar ben je nog niet op de hoogte van de toepassing en voordelen. Met dit artikel helpen we je graag op weg!

 

Over halfverharding
Wandelpaden en parkeerplaatsen worden steeds vaker gemaakt van halfverharding in plaats van tegels of beton. Bij halfverharding kan gekozen worden voor allerlei soorten materialen -grind, split, stol, zelfs houtsnippers. Elk materiaal heeft andere voordelen en toepassingen. Kenmerkend voor halfverharding in het algemeen? Het is goed waterdoorlatend, gemakkelijk in vorm te brengen en beschadigingen kunnen eenvoudig worden gerepareerd!

Nobré Cal: duurzame halfverharding
Een 100% natuurlijke vorm van halfverharding is NobréCal. Dit fijnkorrelige breekmateriaal is een restproduct uit steengroeves en bestaat uit natuurlijk kalkgesteente. Nobré Cal wordt veel gebruikt voor de aanleg van fietspaden, wandelpaden, parkeerplaatsen en recreatieplaatsen. Omdat het 100% natuurlijk materiaal is dat lang meegaat kan Nobré Cal worden bestempeld als een zeer duurzaam product.

Natuurlijke vorm van onkruidbestrijding
De voordelen van halfverharding variëren van duurzaamheid tot gebruiksgemak. Ook voor het milieu heeft halfverharding nog een voordeel: chemische bestrijdingsmiddelen tegen onkruid zijn vrijwel overbodig. Onkruid en algen krijgen namelijk nauwelijks kans om te groeien op halfverharde parkeerplaatsen of wandelpaden. Dat scheelt onderhoud én bestrijdingsmiddelen.

In natuurlijke kleuren
Zoek je nog een mooie, praktische manier om de oprit bruikbaar te maken? Omdat Nobré Cal gemaakt is van kalkgesteente heeft het ook een natuurlijke uitstraling die goed in de tuin past. Bovendien heb je keuze uit diverse kleuren: van antraciet tot geel of rood!

Onderhoudsarm
Fijn aan het gebruik van halfverharding is dat beschadigingen gemakkelijk te repareren zijn. In tegenstelling tot bij stenen tegels werk je nu immers met losse materialen die een stevig geheel vormen; een beschadiging werk je dus zo weg. Als je kiest voor duurzame, sterke materialen zoals Nobré Cal is de kans op beschadigingen bovendien erg klein.

Waterdoorlatend
We noemden het al even: halfverharding is over het algemeen goed waterdoorlatend. Dat heeft voordelen voor zowel de natuur als de mens! Regenwater zakt beter weg in de tuin waardoor deze van voldoende vocht wordt voorzien. Ook neemt het risico op plasvorming af en spoelt minder water weg naar de riolering. Al met al is halfverharding daardoor een mooi en praktisch alternatief voor stenen tegels of beton!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners