839
Geniet van een groene tuin bij je woning
Gepubliceerd: 27-01-2022

Terwijl je vanuit de woonkamer naar buiten kijkt, lachen de groene siergrassen, haagplanten en heesters je toe! Het is een fraai gezicht, wanneer je het hele jaar door groen in de tuin hebt staan. Niet alleen in de lente en de zomer, wanneer de tuin van nature al mooier is, maar ook in het najaar en de winter. 

Siergrassen kopen is een van de opties hebt, wanneer je dit doel wilt bereiken. Hoewel de siergrassen door het jaar heen iets van kleur zullen veranderen, blijven ze het hele jaar door mooi. Naast het kopen van siergrassen is ook de Japanse hult kopen een goed idee. Deze haagplant kenmerkt zich door zijn diepgroene blad in de winterperiode. Ook de rode bessen geven de tuin kleur. 

Zoek naar wintergroene planten voor de tuin 
Om het hele jaar door van een groene tuin te kunnen genieten, is het voornamelijk van belang dat de gebruikte planten en heester wintergroen zijn. De meeste planten doen het immers al goed in de zomerperiode. Op internet vind je veel informatie over de periode waarin planten en struiken bloeien. Ook lees je er meer over de eigenschappen; laat de struik z’n blad vallen, of blijft deze groen in de herfst en winter? Naast het feit dat een plant of struik wintergroen moet zijn, is het belangrijk dat deze winterhard is. Het voorkomt dat de plant sterft in de winter. 

Zelf een aantal borders maken 
Met stenen stapelblokken is het heel eenvoudig om zelf een aantal borders in de tuin te maken. Haal een aantal stenen weg uit je terras en vervang ze voor een border. Meer groen maakt de tuin comfortabeler. Het groen houdt de warmte niet vast in de zomer. Iets wat de stenen en tegels van je terras wel doen! 

Kleed ook het terras en de veranda aan
De meeste tuinen zijn voorzien van een groot terras of bijvoorbeeld een veranda. Er zijn verschillende manieren om de gezellige sfeer van binnen ook naar buiten te halen. Gebruik bijvoorbeeld een buitenkleed op je terras. Het buitenkleed is bestand tegen regen, waardoor je deze buiten kunt laten liggen. Voorzie het terras of de veranda daarnaast van een aantal bloempotten. Vul ze met geraniums of bijvoorbeeld violen. Ook leuk is het gebruik van verschillende kruidenplanten in de potten. Heerlijk in een zomerse salade! Vergeet geen tuinverlichting aan te leggen. Zo geniet je ook in de avond van je tuin. 

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids