1430
Een diner in de tuin organiseren? 7x dit heb je nodig!
Gepubliceerd: 15-07-2020 Laatste update: 03-03-2023

Met dit mooie weer wil je toch het liefst de hele dag buiten zitten? Een boek lezen, zonnebaden en natuurlijk buiten eten! Ga je een diner in je tuin organiseren? Daar komt wel het een en ander bij kijken als je het leuk wilt aanpakken. Met onze tips helpen we je een handje op weg!

Een goede tuintafel

We beginnen bij de basis: een goede tuintafel is belangrijk bij het organiseren van een diner in je tuin. Bij Exterioo tuinmeubelen vind je een uitgebreid aanbod van tuintafels, voor elke stijl en elk budget. Je hebt veel om uit te kiezen: van een handige picknicktafel tot een trendy ronde tafel. Let ook op de juiste grootte – afhankelijk van het aantal gasten dat je uitnodigt én de afmetingen van je tuin.

inspiratiebrochures1.png

Comfortabele tuinstoelen

Niet alleen de tafel is belangrijk, je gasten moeten natuurlijk ook goed kunnen zitten. Sta daarom stil bij de tuinstoelen die je neerzet. En niet alleen het comfort telt mee: het is ook fijn als die stoelen er mooi uitzien. Laat ze bijvoorbeeld goed bij de tuintafel passen: kies voor hetzelfde materiaal of dezelfde kleur. Maak het totale plaatje compleet!

Aankleding bij de meubelstukken

Als je voor een minimalistische look in de tuin wilt gaan, doe je er goed aan om de meubelstukken gewoon te laten zien zoals ze zijn. Maar je kunt bij een dinertje best uitpakken met de verdere aankleding. Zorg bijvoorbeeld voor een kleurrijk tafelkleed op de tafel, of kies voor mooie servetten of een tafelloper. En op de stoelen kun je kussentjes leggen – ook die zorgen voor net dat beetje meer gezelligheid. 

Het serviesgoed op tafel

De aankleding van de tafel komt natuurlijk ook neer op het serviesgoed en de extra’s! Het staat het leukst om de tafel kleurrijk te dekken, met borden en schaaltjes in een opvallende kleur. Ook tof en trendy: goudkleurig bestek. Maar ook met een glazen karaf waar je limonade instopt ga je al voor meer kleur op tafel. Durf in ieder geval lekker uit te pakken op de tuintafel!

Het eten bij het diner

Het eten is natuurlijk essentieel bij het diner in je tuin! Je hebt hierbij verschillende opties om uit te kiezen. Ga je het eten bestellen en laten bezorgen? Handig bijvoorbeeld als je veel gasten over de vloer hebt. Soms kun je zo ook serviesgoed huren, mocht je daar niet genoeg van hebben. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan in de keuken. Of slinger de barbecue aan: helemaal passend bij een feestje in de tuin!

De verlichting in de tuin

Als je een gezellig tuinfeestje op de planning hebt, vliegen de uren zo voorbij. Daarom is goede verlichting ook belangrijk, zodat het feest gewoon verder kan gaan als de zon onder is. Lichtslingers zijn een groot succes: praktisch én sfeervol.

Accessoires in de zithoek in de tuin

Ten slotte zijn er meer accessoires die je in de zithoek kunt plaatsen voor een feestelijke look. Zet gezellig een bloemetje op tafel bijvoorbeeld, of plaats een grote plant in de hoek. Het zijn dit soort dingen die de finishing touch vormen bij de styling. Eet smakelijk!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide