1018
De tuin opknappen: 5 grootse tips

Heb jij ook zoveel zin om van je rommelige tuin eindelijk een gezellige, mooie buitenruimte te maken? Een verlengstuk van je woonkamer, of juist een oase van groen? Pak het groots aan met een van deze 5 tuinjuweeltjes! Want met één grootse verandering kun je het plezier dat je aan je tuin beleeft verdubbelen. 

 

1. Terrasoverkapping
Je ziet ze op veel plaatsen verrijzen: terrasoverkappingen zijn een echte trend. We hebben eindelijk ontdekt hoeveel gemak en genot een terrasoverkapping ons kan opleveren! Om te beginnen staat het erg gezellig, zo’n overdekt hoekje met een luxe loungebank of eettafel eronder. Kijk maar eens op Foravida.nl voor inspiratie, want er is altijd wel een terrasoverkapping te vinden die precies bij jouw huis past. Bovendien zul je merken dat je met een terrasoverkapping véél vaker in de tuin eet of ontspant. Met een terrasverwarmer erbij ga je zelfs op koude zomeravonden of winterdagen naar buiten. 

2. Glazen schuifwand
Met een glazen schuifwand op het terras geniet je extra vaak van je tuin: met mooi én slecht weer. Dankzij de muur van glas heb je op veel meer dagen plezier van de bloemenpracht in de tuin, van de vogels die fluiten, van de zon die schijnt. Ook als het een beetje kouder is, of regent. Het voelt alsof je buiten zit, maar dan met de gemakken van binnen! 

3. Wilde bloemen jungle
Een andere manier om je tuin een fikse make-over te geven, is door juist plaats te maken voor een heleboel bloeiende planten. Creëer een grote border, of twee borders met een paadje er tussendoor, en vul die met al je favoriete planten. Je zult er versteld van staan hoe vaak er een glimlach op je gezicht verschijnt, wanneer je naar je nieuwe tuin kijkt! Bovendien help je bijen, vlinders en vogels om te overleven door extra bloemen en groen in je tuin te planten. 

4. Gezellig gazon
Veel tuinen zijn volledig bestraat om deze onderhoudsvriendelijk te maken. Maar als je (klein)kinderen hebt of een hond, mis je écht een stukje gazon om in te spelen. En misschien vind je het zelf stiekem wel heerlijk om languit in het gras te liggen zonnen? Een gazon geeft kleur, gezelligheid en speelruimte. Geen zin om het gras te maaien? Dan is kunstgras een goed alternatief. 

5. Prieel
Wanneer je over een riante tuin beschikt, overweeg dan eens een prieel te (laten) bouwen! Niets zo romantisch en sfeervol als een prieel met een gezellig zitje en mooie stokrozen tegen de zijkant… Je kunt kiezen voor een klassieke prieel met een brocante uitstraling, maar ook voor een moderne variant waaronder je de loungebank zet. Met een mooi paadje ernaartoe, een groen gazon ernaast en bloeiende planten in de borders creëer je een eigen paradijs.

 

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners