281
Creëer meer sfeer in de tuin met tuinhout

Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van kunststof en aluminium in de tuin. Hoewel deze materialen erg onderhoudsvriendelijk zijn, kan het niet tippen aan de charme van hout. Door meer houten elementen in de tuin te verwerken, creëer je direct een warme en gezellige sfeer.

 

Een van de populairste houtsoorten voor buiten is Douglas hout. Het is erg sterk, eenvoudig te bewerken en op eindeloos veel manieren toe te passen. Om je wat leuke ideeën te geven, hebben we 5 voorbeelden op een rij gezet.

1. Zelfgemaakte houten schutting

Een van de eenvoudigste manieren om hout in de achtertuin te verwerken, is door een houten schutting te plaatsen. Je kunt hiervoor een kant-en-klare schutting kopen of er zelf eentje in elkaar zetten. Maak een traditionele schutting met horizontale of verticale planken, combineer het hout met stevig beton of kies voor een open tuinafscheiding met een houten trellis. Het belangrijkste is om te kiezen voor een sterke houtsoort van goede kwaliteit, zoals Douglas tuinhout.

2. Schuur of tuinhuis van hout

Met een houten schuur of tuinhuis geef je de tuin meer karakter en creëer je tegelijkertijd extra opbergruimte. Een win-winsituatie! Je kunt het gebruiken om tuingereedschap, de barbecue of je fiets veilig in op te bergen. Of tover het om tot een gezellig tuinkantoor (met goede isolatie).

3. Houten overkapping

Natuurlijk is een houten overkapping een hele mooie toevoeging. Zo kun je het hele jaar door genieten van de achtertuin. Laat een overkapping op maat maken of koop een handig bouwpakket en zet het zelf in elkaar. Het is hoe dan ook een goede investering. Een overkapping van Douglas hout gaat onbewerkt al 10 tot 15 jaar mee.

4. Houten tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen zijn erg praktisch, maar lang niet zo sfeervol als een robuuste tuinset van hout. Zet het tuinhout in de beits voor een langere levensduur of geef het een vrolijk kleurtje met geschikte buitenverf. Het is ook mogelijk om het hout onbewerkt te laten als je gek bent op een verweerde look. Onbewerkt Douglas hout gaat na verloop van tijd vergrijzen. Vind je het toch niet zo mooi? Dan kun je de oorspronkelijke kleur weer terughalen met een zogenaamde ontgrijzer.

5. Terras met houten vlonders

Een andere mogelijkheid is om je stenen terrastegels te vervangen voor houten vlonders. Het geeft de hele tuin een totaal andere uitstraling. Het past in principe bij iedere woonstijl. Van landelijk en botanisch tot een moderne tuin.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners