2290
5 tips voor een moderne tuin
Gepubliceerd: 12-02-2019

De laatste jaren is het moderne interieur erg in populariteit toegenomen. Langzaam maar zeker is deze trend zich ook aan het verschuiven naar de tuin. Toch blijkt het in de praktijk lastiger om de tuin te moderniseren dan de woonkamer. Lees in dit artikel 5 tips die je op weg helpen een moderne tuin te maken.

 

Kies voor grote tuintegels
De bestrating van de tuin legt de basis voor de sfeer van een tuin. Zo hoort gras bij een natuurlijke tuin, hout bij een tuin in bohemian stijl en passen grote tuintegels uitstekend bij een moderne tuin. Deze grote tegels komen vaak in een grijze kleur en hebben een groot formaat. Nu is het niet meteen de bedoeling om de hele tuin vol te leggen met deze tegels, want dit geeft niet het gewenste moderne effect. Probeer daarom af te wisselen door zo nu en dan wat grijze kiezels om te tegels heen te leggen als een looppad.

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Belicht de mooie plekken
Zodra je jouw tuin modern hebt ingericht zijn er vast en zeker bepaalde plekken die je extra wilt accentueren in het donker. Het is namelijk zonde als je niet van je tuin kan genieten als het begint met schemeren. Door mooie LED tuinverlichting te plaatsen kan je specifieke plekken in de tuin extra verlichten en accentueren. LED verlichting geeft een mooie, heldere kleur en is bovendien ook nog eens energiezuinig. Het is wel van belang dat je verlichting kiest die goed past bij de rest van de tuin. Als je voor een strakke en moderne tuin hebt gekozen is het wel zo mooi om ook strakke verlichting te kiezen. Zo zijn er legio LED Wandlampen met een modern ontwerp te verkrijgen, maar heb je ook de keuze uit mooie grondspots die je netjes kan wegwerken.  

Kleurgebruik
Kleur speelt een belangrijke rol in de sfeer van een tuin. Zoals je hebt gelezen passen grote tuintegels uitstekend in een moderne tuin en hebben deze vaak een grijze kleur. Dit geeft een luxe uitstraling. Probeer deze kleurtinten ook te gebruiken in de rest van de aankleding van de tuin. Kies bijvoorbeeld voor grote bloembakken in dezelfde kleurtint of juist in een mooie kleur wit die hierop aansluit. Verder is het wel belangrijk om de juiste verdeling te behouden tussen grijze tinten en natuurlijk groen. Probeer daarom om ook een stukje gras of een bloembak met planten aan te leggen.

Maak een luxe zithoek
Een moderne tuin is niet compleet zonder luxe zithoek waar je kan genieten van je tuin. Richt hier dan ook een speciaal plekje voor in. Heb je een overkapping in de tuin? Dit is een perfecte plek voor een mooie zithoek. Zo kan je ook met wat slechter weer lekker droog in de tuin zitten. Hang desnoods een terrasverwarmer op zodat je het niet snel koud krijgt. 

Als je de bovenstaande tips hebt gebruik bij het ontwerp van je nieuwe tuin ben je al een heel eind. Richt de tuin vervolgens naar eigen smaak in en het genieten kan beginnen. Laat de zomer maar komen!

 

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids