1146
4 tips om je tuin zomerklaar te maken
Gepubliceerd: 28-04-2020

Het is volop lente en we kunnen nu optimaal profiteren van het mooie weer door in de tuin aan de slag te gaan. Een goed moment dus om de tuin zomerklaar te maken. Ook al zijn de winters tegenwoordig vaak niet meer zo streng als weleer, toch is de wintertijd altijd een zware periode voor de tuin. Veel gewassen verdwijnen (tijdelijk) uit beeld en alles komt in deze tijd juist weer opnieuw tot leven. We geven je graag vier tips om je tuin zomerklaar te maken.

 

Geef je gazon wat aandacht

Een gazon heeft het hele jaar door aandacht nodig. Je moet het goed onderhouden voor het beste resultaat. Denk daarbij niet alleen aan het regelmatig maaien van het gras, maar ook aan de bemesting. Het beste kun je het gras eerst verticuteren. Gebruik hiervoor een goede verticuteerhark of -machine. Hiermee verwijder je mossen en dode grassen. Je geeft er je grasmat in feite weer wat lucht mee. Daarna strooi je er een biologische meststof over uit. Dat geeft het gras weer een flinke oppepper, zodat je in de zomermaanden kunt genieten van een mooi resultaat.

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Weg met dat onkruid

Kijk eens kritisch in het rond. De kans is groot dat er van alles in je tuin groeit dat er niet thuis hoort. Haal onkruid weg met behulp van een schoffel en hark, zodat je de planten die er horen te staan weer alle ruimte geeft. Voor gewassen met een zogenoemde penwortel is het handig om een onkruidsteker in bezit te hebben. Daarmee voorkom je dat de wortel bij het verwijderen afbreekt en opnieuw gaat uitlopen.

Snoei de rozen

Heb je rozen in de tuin staan, dan kun je die in het voorjaar snoeien. Dit mag uitsluitend als de vorst uit de grond is. Pak het niet groot aan, laat de dikkere takken gewoon zitten en verwijder alleen de dode takjes uit de plant.

Check je gereedschap

Nu het tuinseizoen is gestart, zul je weer regelmatig aan de slag moeten gaan. Het is dus zaak om eens kritisch naar je collectie tuingereedschap te kijken. Misschien ben je op basis van de vorige tips al tot de conclusie gekomen dat er iets ontbreekt. Het kan ook zijn dat iets aan vervanging toe is. Zorg er in elk geval voor dat je tuingereedschap goed onderhouden wordt, dan heb je er veel langer plezier van.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids