Houd jij ervan om lekker creatief bezig te zijn? Zelf ontwerpen, knutselen, tekenen, verven… Als je graag zelf dingen maakt, dan is dit artikel zeker de moeite waard om te lezen. Wij hebben namelijk drie do-it-yourself ideeën voor je op een rij gezet; leuke items die je tuin herfst- en winterproof maken. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Extra schaduw in de tuin zorgt gedurende de zomermaanden voor extra verkoeling. Maar welke manieren zijn er en welke is het meest geschikt voor jouw tuin? Wij hebben vijf veelgebruikte methoden op een rijtje gezet zodat je gemakkelijk een keuze kunt maken.

Steeds meer mensen kiezen voor een tuinkamer. Helemaal te begrijpen! Met een tuinkamer heb je extra woonruimte en geniet je het hele jaar door van je tuin. Het is ook nog eens erg gezellig om gasten te ontvangen. Wil jij ook een tuinkamer? Lees dan zeker onze tips even door! Daarmee geniet je optimaal van je nieuwe woonruimte.

Ben je uitgekeken op de huidige indeling van de tuin? Wil je de tuin wellicht van een klein gazon voorzien, nu er een kleine op komst is? In dit artikel lees je meer over de zaken waarmee je rekening dient te houden bij het ontwerpen van een tuin. Om het ontwerpen van een tuin makkelijker te maken kun je hier een tool voor downloaden. Het voordeel van zo’n tool ten opzichte van een pen en papier is het feit, dat je onderdelen in de tuin eenvoudig naar een andere plek kunt slepen. Zo hoef je niet steeds te gummen of opnieuw te beginnen! 

Heb je plannen om een schutting te plaatsen? Het is bij het plaatsen van een schutting belangrijk om met een aantal aspecten rekening te houden. Bijvoorbeeld als er sprake is van het realiseren van een afscheiding tussen jouw tuin en die van de buren. Je mag de schutting bijvoorbeeld niet zomaar op de grond van de buren plaatsen. Je hebt dan toestemming van je buren nodig om de schutting te mogen plaatsen. In dat kader is het van belang te weten waar de erfgrens zich bevindt.

Met dit mooie weer wil je toch het liefst de hele dag buiten zitten? Een boek lezen, zonnebaden en natuurlijk buiten eten! Ga je een diner in je tuin organiseren? Daar komt wel het een en ander bij kijken als je het leuk wilt aanpakken. Met onze tips helpen we je een handje op weg!

Ben je op zoek naar inspiratie om nog meer uit je tuin te kunnen halen? In dit artikel zetten we een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje. Bij het inrichten van de tuin wordt vaak begonnen met het uitwerken van een plattegrond. Stel vervolgens een lijstje met wensen op! Kijk hierbij niet alleen naar je eigen wensen, maar ook naar die van je partner en kinderen. Mogelijk wil je zelfs een hoekje maken voor bijvoorbeeld een huisdier. Op basis van dit lijstje kun je starten met het inkleuren van de plattegrond. Zo zie je al snel hoeveel ruimte overblijft voor andere creatieve ideeën! Heb jij al een beeld bij hetgeen niet in de tuin mag ontbreken?

Je bent altijd druk en je hebt ook een behoorlijk grote tuin. Een groot gazon met daaromheen mooie borders met bloemen en struiken en een aantal prachtige bomen. Het water geven van je tuin schiet er de laatste tijd een beetje bij in en je bent op zoek om dit in de toekomst anders te kunnen oplossen. Je eigen werk en dat van je partner slokt te veel van je tijd op om ook nog eens aan je eigen tuin te denken. Je wil de hele tuin straks kunnen beregenen met één draai aan één knop en niet meer tijden heen en weer hoeven slepen van een kilometers lange waterslang. 

Een hekwerk kan dienen als afscheiding maar kan ook worden aangeschaft voor de veiligheid. Bijvoorbeeld voor de veiligheid van je kinderen zodat die niet meer zo de straat op kunnen lopen. Of van de veiligheid van je honden die je in jouw tuin los laat lopen. Zij kunnen dan niet meer de mensen die voorbij komen achterna lopen. Een hekwerk beschermt ook jouw bezittingen. Wanneer jouw huis is voorzien van een goed hekwerk zal dat een inbreker afschrikken. Maar waar moet je nu op letten als je een hekwerk online wil kopen?