Voor veel mensen is de tuin een belangrijke plek van het huis, vooral in de zomer. Je wilt dan ook dat je tuin er netjes bij ligt. Het kan alleen best wat moeite kosten om je tuin te onderhouden of op te knappen. Meestal heb je hier geen zin in en is het een vervelende klus. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen die dit makkelijk maken. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, hiermee gaat het opknappen van je tuin een stuk beter.

Ben jij zo’n geluksvogel die een dakterras heeft? Dan zou het eeuwig zonde zijn om daar niet het allermeeste uit te halen. Zodra het lentezonnetje zich laat zien kun je er heerlijk zitten onder het genot van hapjes en drankjes. Met deze 7 tips maak je van jouw dakterras een fantastische plek.

Wat is er nu fijner dan buitenspelen? De kinderen kunnen zich urenlang vermaken in een leuke speeltuin, en misschien heb je zelf ook wel een paar van je meest dierbare herinneringen uit je jeugd gemaakt in de zon op een leuk speeltoestel. Buitenspelen is ook nog eens hartstikke gezond, want die frisse lucht en extra vitamine D zijn erg goed voor de weerstand. Alleen maar voordelen, dus! Maar wat nóg fijner zou zijn: een (op maat gemaakte) speeltuin in de eigen tuin. Zo kun je ten alle tijde een oogje in het zeil houden als de kinderen aan het spelen zijn en geniet je van de privacy van de eigen buitenruimte. Je maakt je achtertuin tot een ware speeltuin met bijvoorbeeld gave schommels!

Verticaal tuinieren is hot. Logisch, want je hebt maar weinig ruimte nodig en het resultaat mag er zijn. Ideaal voor een kleinere (stads)tuin, dakterras of balkon, maar ook leuk in een grotere tuin. Tover je kale muur of schutting om in een living wall!

Hoewel het gezegde luidt: beoordeel een boek nooit op de kaft, gaat dit spreekwoord voor bedrijven echt niet op. Het uiterlijk van je bedrijf is je visitekaartje – dat geldt dus ook voor het pand waarin jij je zakendoet. Natuurlijk wil jij je werkplek van binnen uitnodigend maken voor de klant door middel van fijne woonaccessoires, maar denk ook zeker aan de buitenkant van je kantoor. Als je wil dat je bedrijfspand er netjes en schoon uitziet, is daar een fijne oplossing voor: gevelreiniging. Geen idee waar we het over hebben? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over gevelreiniging.

Het perfecte tuinhuisje, bestaat dat wel? Iedereen die nadenkt over het aanschaffen van een tuinhuis zal veel eisen stellen. Het mag niet te duur zijn, de kwaliteit moet goed zijn of ik wil het zelf ontwerpen. Dit zijn een aantal eisen die bijna iedere consument stelt. Bij Lugarde bieden wij iedereen een mogelijkheid. In deze blog vertellen wij u meer over de tuinhuizen van Lugarde.

Wat gaat er nu boven het gevoel van een grote tuin, gevuld met prachtige bloemen en planten? Helaas is deze luxe niet voor iedereen weggelegd. Toch is het mogelijk om een kleinere tuin ruimer aan te laten voelen. Dankzij een paar simpele trucs lijkt het alsof jij een prachtige grote tuin hebt.

Het kan je mateloos irriteren: onkruid in de tuin. Het lijkt altijd maar terug te komen, en je kunt er maar niet achter komen waarom het op bepaalde plekken groeit en natuurlijk het belangrijkste: wat je eraan kunt doen. Je wilt je tuin mooi en netjes houden, dat snappen wij heel goed. Daarom lees je in dit artikel alles over onkruid in de tuin – en hoe je dat onkruid dan kunt bestrijden.