05
wo, aug

Ben je uitgekeken op de huidige indeling van de tuin? Wil je de tuin wellicht van een klein gazon voorzien, nu er een kleine op komst is? In dit artikel lees je meer over de zaken waarmee je rekening dient te houden bij het ontwerpen van een tuin. Om het ontwerpen van een tuin makkelijker te maken kun je hier een tool voor downloaden. Het voordeel van zo’n tool ten opzichte van een pen en papier is het feit, dat je onderdelen in de tuin eenvoudig naar een andere plek kunt slepen. Zo hoef je niet steeds te gummen of opnieuw te beginnen! 

Heb je plannen om een schutting te plaatsen? Het is bij het plaatsen van een schutting belangrijk om met een aantal aspecten rekening te houden. Bijvoorbeeld als er sprake is van het realiseren van een afscheiding tussen jouw tuin en die van de buren. Je mag de schutting bijvoorbeeld niet zomaar op de grond van de buren plaatsen. Je hebt dan toestemming van je buren nodig om de schutting te mogen plaatsen. In dat kader is het van belang te weten waar de erfgrens zich bevindt.

Met dit mooie weer wil je toch het liefst de hele dag buiten zitten? Een boek lezen, zonnebaden en natuurlijk buiten eten! Ga je een diner in je tuin organiseren? Daar komt wel het een en ander bij kijken als je het leuk wilt aanpakken. Met onze tips helpen we je een handje op weg!

Ben je op zoek naar inspiratie om nog meer uit je tuin te kunnen halen? In dit artikel zetten we een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje. Bij het inrichten van de tuin wordt vaak begonnen met het uitwerken van een plattegrond. Stel vervolgens een lijstje met wensen op! Kijk hierbij niet alleen naar je eigen wensen, maar ook naar die van je partner en kinderen. Mogelijk wil je zelfs een hoekje maken voor bijvoorbeeld een huisdier. Op basis van dit lijstje kun je starten met het inkleuren van de plattegrond. Zo zie je al snel hoeveel ruimte overblijft voor andere creatieve ideeën! Heb jij al een beeld bij hetgeen niet in de tuin mag ontbreken?

Je bent altijd druk en je hebt ook een behoorlijk grote tuin. Een groot gazon met daaromheen mooie borders met bloemen en struiken en een aantal prachtige bomen. Het water geven van je tuin schiet er de laatste tijd een beetje bij in en je bent op zoek om dit in de toekomst anders te kunnen oplossen. Je eigen werk en dat van je partner slokt te veel van je tijd op om ook nog eens aan je eigen tuin te denken. Je wil de hele tuin straks kunnen beregenen met één draai aan één knop en niet meer tijden heen en weer hoeven slepen van een kilometers lange waterslang. 

Een hekwerk kan dienen als afscheiding maar kan ook worden aangeschaft voor de veiligheid. Bijvoorbeeld voor de veiligheid van je kinderen zodat die niet meer zo de straat op kunnen lopen. Of van de veiligheid van je honden die je in jouw tuin los laat lopen. Zij kunnen dan niet meer de mensen die voorbij komen achterna lopen. Een hekwerk beschermt ook jouw bezittingen. Wanneer jouw huis is voorzien van een goed hekwerk zal dat een inbreker afschrikken. Maar waar moet je nu op letten als je een hekwerk online wil kopen?

Zodra de eerste zonnestralen naar binnen vallen, weet je dat het tijd is om je huis zomerproof te maken. Zowel het interieur als de tuin moeten gereed worden gemaakt voor de warme dagen. Misschien verlang je naar een loungeruimte in je tuin of ben je wellicht wel van plan een gehele serre aan te bouwen. Maar wat als ongedierte ineens om de hoek komt kijken? 

Kun jij je de hete zomers van afgelopen jaren nog goed herinneren? De kans is groot dat we dit jaar  weer kunnen genieten van de zon – maar daar komt ook bij dat we soms echt wel wat verkoeling kunnen gebruiken. Wil jij je goed voorbereiden op de hitte die gaat komen, en wil je dat liefst ook nog een beetje op een originele manier doen? Wij zetten voor je op een rijtje hoe je in je eigen omgeving voor unieke verkoeling kunt zorgen: alleen, of voor de hele buurt!

Voel je je bekeken door de nieuwsgierige buren? Of kun je gewoon beter tot rust komen in een afgesloten tuin? Dan ben je vast toe aan wat privacy. Er zijn verschillende manieren waarop je de achtertuin (of het balkon of dakterras) kunt afschermen voor de buurt. Hieronder geven we een aantal tips om je tuin op te knappen en tegelijkertijd meer privacy te creëren.