1193
Tuinoverkapping als carport

Met het soms regenachtige Nederlandse weer kan een stukje overdekte tuin je een hoop meer gemak en comfort bezorgen. Bijvoorbeeld als carport voor je huis zodat je de auto niet altijd direct binnen hoeft te zetten en waar je zelf beschut staat als je eens een zaag- of verfklusje hebt. Daarnaast geeft een carport je de mogelijkheid te spelen met geïntegreerde bloembakken aan de zijkant of een klimmer over de voorkant. Door deze extra aankleding pimp je het hele vooraanzicht van je woning op waardoor je huis er ineens veel gezelliger uit gaat zien.

Terrasoverkapping
Wanneer je een tuinoverkapping aan de achterzijde van je woning plaatst levert het ook eigenlijk alleen maar gemak op. Ten eerste zijn je tuinmeubelen verzekert van een veel langere levensduur omdat ze A, niet nat worden van de regen en B, niet in de brandende zon staan. Met name met textiele bekleding of pitrieten vlechtwerk is dat wel zo fijn. Daarnaast kan je op een overdekt terras veel langer buiten blijven. Niet alleen op zomeravonden wanneer het na tienen soms toch behoorlijk fris kan worden maar ook in de winter. Zodra er maar even een zonnetje doorkomt is het onder een glazen of karbonaatplaten dak al heerlijk zitten.

 

Materialen tuinoverkappingen
Al naar gelang de stijl van de woning en je persoonlijke smaak zijn er meerdere soorten materialen waarmee je een overkapping kan laten maken. Voor een natuurlijke look is hout of een houtcomposiet het meest geschikt. Met name duurzame houtcomposieten zijn de laatste tijd erg in opkomst. Je bespaart ermee op het milieu en vrijwaart jezelf tevens van een berg toekomstig onderhoudswerk.

 

Andere mogelijkheden zijn kunststof of aluminium profielen, waarbij we zien dat de laatste jaren de laatstgenoemde de voorkeur genieten. De zo goed als onderhoudsvrije staanders en liggers zijn verkrijgbaar in alle standaard RALkleuren en op een nette manier met elkaar te verbinden. Aluminium profielen hebben daarnaast als voordeel dat ze sterk genoeg zijn om een glazen dak te dragen en daarnaast fragiel genoeg om met lichtgewicht karbonaatplaten een goede combinatie te vormen. Tot slot maken de RALkleuren het mogelijk de tuinoverkapping harmonieus aan te laten sluiten op de gevelbetimmering en het kozijnwerk.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners