2089
Welk tuinmeubel wordt dé blikvanger in uw tuin?
Gepubliceerd: 23-04-2018

Hoera, de lente is aangebroken. Het is is weer tijd om de tuin in te duiken. Hoewel de temperatuur op dit moment nog niet bepaald lenteachtig is, kunt u wel alvast een aantal tuinklussen oppakken. Natuurlijk kunt u de aarde omspitten, snoeien of het gras verticuteren maar ook het maken van een tuinmeubel is een optie. Graag leggen wij u alles uit over het maken van van een tuinmeubel en over het meest geschikte tuinhout voor die klus. Begin maar snel want dan kunt u binnenkort heerlijk op uw zelfgemaakte tuinmeubel genieten van de tuin en het mooie weer.

 

Aan de slag

snoeiguide-banner-2024.png

Voordat u aan de slag gaat met het maken van een tuinmeubel is het belangrijk om u af te vragen wat u wilt gaan maken. Er zijn diverse soorten tuinmeubelen die u kunt maken zoals een tuinset bestaande uit een tafel met stoelen of een loungeset of een zitbankje. Ontbreekt er misschien een ligbed op het terras? Dan maakt u dat. Ook is het belangrijk om u af te vragen waar uw nieuwe tuinmeubel of set komt te staan zodat u de afmetingen kunt bepalen. Weet u al welk tuinhout u gaat gebruiken? Als u het type meubel, de afmetingen en het tuinhout heeft gekozen, kan de klus beginnen.

Houtsoorten en hun eigenschappen

U heeft de keuze uit meerdere houtsoorten. Van uw nieuwe tuinmeubel wilt uiteraard zo lang mogelijk genieten. Daarom adviseren we u graag het volgende: kies voor een duurzaam houtsoort zoals hardhout of Douglashout. Dit hout is bijzonder sterk en duurzaam. Zowel hardhout als Douglashout hebben een warme uitstraling die erg geliefd is vooral als de producten geïmpregneerd zijn. Ook steigerhout is perfect. Het is stoer en robuust en staat ontzettend fraai. Kies bij voorkeur  wel voor de geïmpregneerde planken. Naast de genoemde houtsoorten kunt u ook kiezen uit verschillende houtproducten. Zo zijn er planken, latten en balken te koop waar u de mooiste dingen mee kunt maken. 

Tips om tuinmeubelen te onderhouden

In Nederland is het vaak vochtig en fris. Dat is niet ideaal voor uw houten tuinmeubelen. Onderhoud uw houten tuinmeubelen dan ook goed als ze ze niet overdekt staan. Voor hardhout zijn speciale hardhoutolies verkrijgbaar. En Douglashout beschermt u het beste met een beits. Onder een veranda of terrasoverkappings staan de meubelen droog en zijn ze voldoende beschermd tegen vocht. Ze kunnen wel langzaam vergrijzen door binnendringend zonlicht. Als u dit niet wilt, raden we aan om de tuinset of loungebank schoon te maken en opnieuw met beits of olie te behandelen. Klus geklaard? Laat het mooie weer maar komen.

Tuinhout bestellen?

Wilt u meer weten over de toepassingsmogelijkheden van tuinhout of over de eigenschappen van houtsoorten? Wilt u weten hoe u het hout het beste kunt onderhouden? Neem dan contact op met Houthandelonline. Onze specialisten kunnen u goed adviseren. Direct tuinhout bestellen om een tuinmeubel te gaan maken, kan natuurlijk ook. Maak uw bestelling compleet met passend bevestigingsmateriaal en speciale onderhoudsmiddelen. U vindt alles in onze webshop voor een lage prijs. Als uw bestelling is geplaatst, duurt het nog twee tot zeven werkdagen voordat alles bij u wordt thuisbezorgd. Wij leveren in heel Nederland.

 

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids