2612
Tuinmeubels opbergen
Gepubliceerd: 23-09-2015 Laatste update: 05-12-2017

Tuinmeubels opbergen voor de winter Als de zon zich minder vaak laat zien en regenbuien de overhand nemen, dan weten we dat de herfst in aantocht is. Dat vinden we meestal niet leuk, maar seizoenen wisselen elkaar af en over een aantal weken kunnen we genieten van grote hopen blad in roestige herfsttinten. Maar voor het zover moeten we nog even de tuin in. We ruimen het zwembad op, halen bloempotten leeg en zetten de stapelbare tuinstoeltjes in de schuur of op de zolder. Vervolgens slaat de twijfel toe, want wat doen we met die hippe loungeset die we deze zomer gekocht hebben? Laten we hem buiten staan, of gaan we op zoek naar een plek in huis waar de loungeset kan overwinteren? 

 

Tuinstoelkussens en loungekussens
Voordat je de kussens opruimt is het verstandig om ze goed af te borstelen of (indien mogelijk) de hoezen te wassen. Zorg ervoor dat ze goed droog zijn en stop ze in een plastic zak of hoes. De beste plek om ze tot het volgende seizoen te bewaren is in een droge warme ruimte. Dit kan een zolder zijn, maar een schuur of garage voldoet natuurlijk ook prima. Zijn de tuinstoelkussens erg vies en bestaan ze uit één stuk, dan kun je ze ook naar een stomerij brengen om te laten reinigen. Je betaalt er een klein bedrag voor, maar je krijgt ze daarna schoon en kurkdroog terug in een plastic hoes zodat je ze meteen kunt opbergen.

Tuinmeubelen en loungesets
Je kunt je loungeset in de winter onderhouden door deze tijdens een droge dag schoon te maken met een zachte borstel en een sopje met groene zeep. Gebruik geen schuursponsjes en laat je niet verleiden om er even de hogedrukspuit op te zetten. Laat de tuinset na het reinigen goed drogen en zoek een overdekte plaats waar hij de hele winter kan blijven staan. Gebruik geen plastic om een loungeset van hout of kunststof vlechtwerk af te dekken, maar gebruik een deken of een groot stuk stof zoals een sprei of een oud overgordijn. Staat de loungeset onder een open overkapping, bescherm de poten dan tegen optrekkend vocht.

Met bovenstaande tips overleeft je loungeset deze winter wel!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids