914
Tribu Neutra tuinmeubelen

Discrete luxe en innovatieve materialen kenmerken nieuwe lijn Vincent Van Duysen. Sobere elegantie. Tijdloze eenvoud. En een onvoorwaardelijke liefde voor innovatieve en duurzame materialen. Het Belgische merk van outdoor designmeubelen Tribu; en architect Vincent Van Duysen hadden elkaar snel gevonden. Gevolg van de samenwerking is de vernieuwende collectie Neutra: eenvoudige vormen en vloeiende lijnen geruggensteund door unieke technologische knowhow.

Puur design met oog voor detail
De nieuwe collectie Neutra is strak en sober geïnspireerd en past zo perfect binnen de tijdloze traditie van Tribu;. Voor deze reeks buitenmeubelen deed Tribu; een beroep op het architecturale talent van Vincent Van Duysen (Lokeren, 1962). Als architect heeft hij tal van interessante projecten op zijn naam staan, zowel nationaal als internationaal, en ook in de designwereld heeft hij vandaag zijn sporen verdiend.

De collectie in de basiskleuren wit en zwart omvat een armchair, easy chair, footrest, lounger en twee bijhorende tafels. Neutra is 100% made in Belgium en weerspiegelt perfect de designvisie die Vincent Van Duysen en Tribu; delen: sobere elegantie en doordachte detaillering voor discrete luxe. Die sobere elegantie vertaalt zich in zuivere, eenvoudige vormen en vloeiende lijnen. Een ingetogen stijl maar met uitgesproken zin voor detail. Zo heeft het frame van de stoelen een driehoekig profiel dat de illusie van extra dunne lijnen creëert en hebben de stoelen en lounger op de armleuning een inleg in zwart weerbestendig kunstleer.

Keuze voor innovatieve materialen
Materialen die verder gaan dan het gewone, het heeft Tribu; altijd geboeid. Ook voor de nieuwe collectie Neutra kiest Tribu; resoluut voor vernieuwende en duurzame materialen: een frame in gelakt aluminium, onder hoge druk spuitgegoten, en een zitting in Batyline of gebogen beukenhout volgens het gepatenteerd Belmadur®-procédé behandeld. Dit procédé staat voor een revolutionaire technologie, ontwikkeld door BASF, om de kwaliteit van binnenlands hout te verbeteren waardoor het een uitstekend alternatief wordt voor tropisch hardhout. Resultaat zijn extra sterke meubels die tegelijk ultralicht zijn en dus gemakkelijk hanteerbaar.

Ook de tafelbladen van Neutra zijn allesbehalve standaard. Je kan kiezen uit mat glas, wit of zwart, of zeer exclusief Zimbabwe Black-graniet. De glazen bladen zijn gemaakt van thermisch gehard glas waarbij een keramische laag op hoge temperatuur in het glasoppervlak wordt gebrand. Resultaat is een uiterst duurzame en kleurvaste coating die het blad uitermate beschermt tegen krassen, maar ook tegen extreme weersomstandigheden.

Vincent Van Duysen: De samenwerking met Tribu; was bijzonder constructief. De unieke technologische knowhow is een dankbare meerwaarde in de ontwikkeling van de collectie. Dankzij de speciale techniek om aluminium te spuiten, bijvoorbeeld, is het frame volledig naadloos, wat de vormgeving met vloeiende lijnen alleen maar kracht bijzet


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners