753
Soorten tuinmeubelen

Hoge kwaliteit tuinmeubelen zijn gemaakt om alle weersomstandigheden en vocht te weerstaan. Sommige van deze meubels zijn beter geschikt voor onder een overkapping of veranda, maar veel tuinmeubels zijn gemaakt om de blootstelling van alle weertypen te weerstaan.

Schik tuinmeubelen voor in je tuin net zoals je zou doen binnenshuis. Maak groepen voor verschillende activiteiten. Plaat zitplaatsen dicht genoeg bij elkaar voor een goed gesprek, maar niet te dicht op elkaar. Let op de wandelroutes in je tuin. Zorg dat je makkelijk in je tuin kan bewegen, zonder dat je tegen je meubels aanloopt.

Aluminium tuinmeubelen
Aluminium tuinmeubelen, ofwel gesmede of gegoten in mallen, is ideaal voor het creëren van een eigentijdse sfeer in de tuin. Het is roestvrij en licht in gewicht. Dit type tuinmeubels kun je dus makkelijk verplaatsen. De meeste aluminium meubels hebben een speciale coating. Als je nieuwe aluminium tuinmeubels zoekt, let dan goed op de lasverbindingen en de frames. Minder dure versies hebben vaak holle, buisvormige frames.

Smeedijzeren tuinmeubels
Smeedijzeren tuinmeubels zijn zwaar en duurzaam, maar wel gevoelig voor roest. Daarom is het verstandig deze meubels zo nu en dan te schilderen of behandelen. IJzeren tuinmeubelen zijn beschikbaar in vele stijlen. Maar het materiaal herinnert vaak aan de sierlijke Victoriaanse stijl van de late jaren 1800. Dit type materiaal doet het goed in een winderig klimaat. Het is sterk en zwaar en zal dus minder snel omvallen bij storm.

Kunststof tuinmeubelen
Kunststof tuinmeubelen zijn over het algemeen goed betaalbaar en ze worden aangeboden in diverse stijlen en kleuren. Bij het kopen van plastic of kunststof meubels is het verstandig te letten op een goede kwaliteit én garantie. Sommige luxere kunststof tuinmeubelen zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Het is dik, zwaar en ziet er soms zelf uit als hout of wicker.

Riet en wicker
Hou je van natuurlijke tuinmeubels? Dan zijn gevlochten meubels misschien wat voor jou. Denk aan riet, synthetisch riet en wicker. Rieten meubels staan bekend om hun gracieuze stijl. De meubels van riet zijn vaak elegant gevormd en verkrijgbaar in warme bruintinten of traditioneel zwart of groen. Geschilderd riet is vaak wit. Let er op dat echt riet niet te lang blootgesteld kan worden aan de weerselementen. Plaats dit soort tuinmeubels onder een overkapping of haal ze naar binnen bij slecht weer.

Een andere optie is synthetisch riet, dat wordt gemaakt van vochtbestendig polyester hars en een roestbestendig aluminium frame. De kleuren en het materiaal lijkt op natuurlijk riet, maar het voordeel van dit type meubels is dat ze wel het hele jaar buiten kunnen blijven staan. Wel is synthetisch riet iets duurder dan natuurlijk riet. Maar dat betaald zich terug in de lange duurzaamheid en het lagere onderhoud.

Houten tuinmeubels
Massief houten tuinmeubelen zijn gemaakt van teakhout, redwood of cipressen. Dit materiaal is weer- en rotbestendig, het hoeft niet geschilderd te worden of andere behandelingen te ondergaan. Let er op dat de houten tuinmeubels gemaakt zijn van hout afkomstig van bomen die systematisch worden herplant. Houten meubels van iets mindere kwaliteit zijn die gemaakt van dennen, sparren en eiken. Deze hebben wel regelmatig een nieuwe beits, verf of een sealer nodig.

Ben je op zoek naar nieuwe tuinmeubelen? Bekijk dan eens het aanbod van Fonteyn.nl. De grootste tuinmeubel expert van Nederland.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners