2843
Tuinmeubelen: je hebt meer mogelijkheden dan je denkt

Wat voor soort tuinmeubelen zijn er eigenlijk allemaal? Het zal je verbazen als je hier echt eens voor gaat zitten. Er zijn namelijk veel meer soorten tuinmeubelen dan je denkt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een loungeset, maar ook voor een cosy hangmat. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden voor je tuinset, maar ook tips hoe je deze kun beschermen en mooi houden.

Soorten tuinmeubelen

Er zijn diverse soorten tuinmeubelen, waarbij de tuinset waarschijnlijk de bekendste is. Een aantal stoelen bij een tafel is ideaal voor een gezin, maar ook wanneer je regelmatig visite hebt. Verder is de loungeset de laatste jaren heel populair. Dit is een tuinset om echt in te relaxen, met lage stoelen en dikke kussens. Een speelse manier om te relaxen in de tuin is de hangmat. Deze staat garant voor het echte vakantiegevoel. Wil je het gevoel van een hangmat, maar het comfort van een loungeset, dan is een hangstoel wellicht iets voor jou. Een andere mogelijkheid is een schommelbank. Dat is leuk voor jong en oud! Op een balkon kies je vaak voor een bistroset, maar wanneer je wat meer ruimte hebt kun je ook hier voor een loungeset kiezen.

Van welke materialen zijn tuinmeubelen gemaakt?

Van welke materialen kunnen tuinmeubelen gemaakt zijn? Tuinmeubelen zijn er van diverse materialen. Je kunt hierbij denken aan hout, een natuurlijk materiaal dat duurzaam is en niet warm wordt in de zon. Een klein nadeel is dat hout wel onderhoud nodig heeft. Rotan en bamboe zijn ook geliefde keuzes voor tuinmeubelen vanwege de duurzaamheid. Vandaag de dag zie je ook veel kunststof tuinmeubelen. Deze zijn gemakkelijker in het onderhoud, maar zouden na een aantal jaar wel kunnen verweren. Een andere mogelijkheid zijn aluminium tuinmeubelen, die lichtgewicht en onderhoudsvrij zijn. Een stalen tuinset is robuust en handig wanneer je op een plaats woont waar het stevig kunt waaien, zoals aan de kust. Houd er echter wel rekening mee dat staal kan gaan roesten. Zorg dat je tuinset goed in de verf blijft zitten om dit te voorkomen.

Hoe houd je jouw tuinset mooi?

Natuurlijk wil je graag dat jouw tuinset gedurende het hele seizoen mooi blijft. Je zal de tuinmeubelen tijdens het zomerseizoen wel regelmatig schoon moeten houden. Ook tuinkussens zal je af en toe eens moeten wassen, bijvoorbeeld omdat erop geknoeid is of omdat een vogel of ander dier een vlek veroorzaakte. Maar het mooi houden van een tuinset doe je vooral door deze in de winter goed te beschermen tegen de weersomstandigheden. Je kunt de tuinset in een schuurtje opbergen, maar dit is wel een behoorlijke klus. Veel tuinsets zijn zwaar en groot, waardoor je daar niet altijd ruimte voor zal hebben. Een tuinmeubelhoes is dan een goede optie. Zo bescherm je jouw tuinset optimaal tegen invloeden van buitenaf en heb je er lang plezier van!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners