Steigerhout is hip. Zowel voor binnen- als voor buitenmeubilair is het steeds vaker een geliefde keuze van steeds meer consumenten. De recente populariteit van gerecycleerd meubilair (zoals Fisherboat furniture) laat deze liefde bovendien enkel groeien.

Van steigerplank tot steigerhout
Dat die hype niet zonder reden is, bewijzen de vele voordelen die deze houtsoort biedt. Zo is het eerst en vooral erg duurzaam hout, dat een intensief gebruik toelaat. In oorsprong spreekt men van Noord-Scandinavisch vurenhout. Dat werd aanvankelijk vooral niet-geschaafd gebruikt, als zogenaamde steigerplank (d.i. de loopplank van een bouwstelling). De typische grijze kleur is in wezen een laag cementsluier of geeft het (door intensief gebruik) 'waas geworden' karakter van de plank aan. Het is uiteraard deze look die vandaag vaak in de meubelmakerij wordt gebruikt.

De ecologische oplossing
Naast duurzaam is deze houtsoort ook een milieuvriendelijk alternatief, met name voor de bekendere, exotische houtsoorten. Vurenhout wordt vandaag immers vooral gewonnen uit zogenaamde productiebossen, die na het rooien telkens opnieuw worden aangeplant. De primaire functie van dit hout is ook nog steeds de steigerplank, die dan in tweede instantie gerecycleerd wordt in een meubel. Zo krijgt een en hetzelfde stuk hout dus minstens twee levens.

Betaalbaar en gebruiksvriendelijk
Deze 'kringloop' zorgt er meteen ook voor dat steigerhout relatief betaalbaar blijft, zeker in vergelijking met zijn directe concurrenten. Voor deze prijs is het dan moeilijk een houtmateriaal te vinden dat meer mogelijkheden biedt of meer gebruiksvriendelijk is. Zo is vurenhout haast splintervrij en droogt het ook uitzonderlijk snel op. Kinderen kunnen deze meubels tegelijkertijd 100% op de proef stellen: dit hout geeft geen krimp.

Onderhoudsvrij
Een belangrijk facet van de gebruiksvriendelijkheid is tot slot het onderhoud, en ook hier scoort vurenhout prima. In principe is het zelfs mogelijk om dit hout onbeschermd bloot te stellen aan regen en wind. Zelfs in de winter is het niet nodig je buitenmeubels extra te beschermen. Integendeel: het hout zal zijn voordeel doen met deze blootstelling om zo een eigen karakter te verwerven. Toch zullen specialisten aanraden (en soms ook aanbieden) van je meubels te behandelen met vernis, lak, olie of beits. Dit zal de levensduur van je meubel uiteraard nog vergroten.

Als de dagen langer worden en de zon steeds vaker haar gezicht laat zien ontdekken veel mensen ineens weer dat ze een tuin hebben. Gezellig samenzijn met familie en vrienden, een avondje barbecueën, mooi weer gecombineerd met het hebben van een tuin biedt volop mogelijkheden. Althans... als je beschikt over tuinmeubelen. De vraag is alleen: hoe vind je de meest geschikte tuinmeubelen? Waarop moet je letten bij het tuinmeubelen kopen? Ontdek het snel met onderstaande tips. 

Het wordt weer mooi weer en de eerste relaxed foto’s komen al op facebook. Veel mensen zijn al aan het relaxen in de tuin op hun steigerhouten meubels. Dit wil jij ook eigenlijk wel. Een heerlijke steigerhouten loungeset bijvoorbeeld. Maar nu de grote vraag: Koop je liever een kant en klare steigerhouten loungeset of maak je deze liever zelf? 

Kussens op maat voor je loungeset. De lente staat weer voor de deur, tijd om de tuin weer lenteklaar te maken. En dan vooral de tuinmeubelen. Waar vroeger de tuin vooral decoratie was, is deze tegenwoordig veel meer een locatie geworden om lekker te kunnen zitten, eten en drinken. Tuinmeubelen worden dan ook steeds belangrijker, met name dan de tuin loungebank. Deze is ideaal om in de heerlijke lentelucht te zitten en ontspannen. Natuurlijk is het zowel voor het uiterlijk als voor jouw eigen comfort belangrijk om hier goede kussens voor te hebben. Zeker als je zelf je loungeset hebt gemaakt wil je uiteraard optimaal hiervan kunnen genieten voor hier volgens ook je tuinkussens op maat op te kunnen plaatsen. 

De tuin wordt steeds meer gezien als extra woonruimte. We willen in de tuin comfortabel kunnen relaxen en genieten van een heerlijk diner in de buitenlucht. Met zorg en aandacht wordt het terras ingericht met mooie en comfortabele tuinmeubelen en de styling wordt compleet gemaakt met bijpassende potten en planten. 

Het voorjaar is in aantocht, de dagen worden langer en het zonnetje wordt warmer. Niets is lekkerder dan genieten van een glaasje wijn na een lange werkdag op een comfortabele loungebank. Gezellig met vrienden of samen met je favoriete tijdschrift. 

De TANGO collectie van Richard Frinier wordt gekenmerkt door vloeiende lijnen en een ritmische weving, in visgraatpatroon. TANGO heeft zichzelf zo gevestigd als DEDON klassieker, net zo schitterend en dramatisch als de naam impliceert. De dynamische lijnen van de rugleuningen versmelten organisch met de zittingen en de armleuningen en omhullen het lichaam zo in een beschermende omhelzing, terwijl de zitkussens zorgen voor voldoende comfort in elke positie.

Van stoelen en tafels tot banken, een fauteuil en een strandstoel de TANGO collectie behoudt zijn iconische vormen en sensuele aantrekkingskracht in een breed en veelzijdig assortiment van meubelstukken. En nu brengt de toevoeging van een nieuwe kleur, de subtiele tint Basalto, elegante lichtheid in het geheel, zodat de karakteristieke weving van TANGO optimaal tot zijn recht komt.

Voor het eerst gepresenteerd tijdens Salone Del Mobile in 2012 Stephen Burks DALA collectie heeft wereldwijd in de belangstelling gestaan vanwege het unieke ontwerp en de vernieuwende milieuvriendelijke vezel. De DALA accessoires, bestaande uit een selectie van lantaarns en bloempotten volgden het jaar er op. 2015 wordt het jaar van de DALA Loveseat, een royaal cirkelvormig ligbed speciaal ontworpen om perfecte belichaming vormt van een luxueuze outdoor beleving te vormen. 

Met zijn elegante lijnen, royale afmetingen en uitnodigende persoonlijkheid heeft de SWINGREST lounger zich al gevestigd als DEDON klassieker, perfect om samen met vrienden en familie in alle luxe en comfort te genieten. Nu heeft de gerenommeerde Frans -Roemeense ontwerper Daniel Pouzet het SWINGREST concept uitgebreid naar intiemere meubelstukken met dezelfde onweerstaanbare charme, iconische uitstraling en bijzonder veel aandacht voor detail.