Het tuinseizoen is begonnen! Wat is het weer heerlijk om buiten te vertoeven. Het eerste wat we doen als de meter boven de 15 graden uitstijgt is naar buiten om de tuin of het balkon summerproof te maken. We snuiven de frisse lentegeur op en hangen de winterjas definitief in de kast. Welkom buiten.

Het voorjaar is in aantocht en daarmee blikken we vooruit naar de nieuwste Loungeset Trends van 2018. Wanneer het zonnetje begin te schijnen gaan wij als Nederlanders weer massaal naar buiten en maken we de tuin graag ‘summerproof’. Waar moet je op letten als je een nieuwe loungeset wil kopen? Wij leggen het graag aan je uit, lees snel verder en bekijk de laatste trends op het gebied van buiten loungen in de tuin.

In de lente en de zomer kunnen we weer heerlijk genieten van de zon. Dit maakt ons vaak vrolijk, we maken vitamine D aan en krijgen een lekker kleurtje. Maar tegenwoordig zijn we ons naast de voordelen van de zon ook steeds meer bewust van het nadeel ervan; de schadelijke UV straling. Hierdoor veroudert de huid en loop je een verhoogd risico op huidkanker. Gelukkig kun je je hier goed tegen beschermen. Niet alleen door je regelmatig in te smeren, maar zeker ook door voor een goede schaduwplek te zorgen in jouw eigen tuin of op jouw (dak)terras. Een schaduwdoek of harmonicadoek biedt voor 90-95% bescherming tegen UV straling. Bovendien biedt het uiteraard verkoeling en geeft het direct een sfeervolle uitstraling.

Om tot rust te komen, hoef je deze zomer niet op vakantie. Met de nieuwe Private Outdoor Collection van Piet-Jan van den Kommer kun je je vakantie gewoon vieren in de achtertuin. Neem bijvoorbeeld het 2x2,2m grote Daydreamer Loungebed waarmee je je even op de Malediven of Bali waant. Voor de zonaanbidders is de Sunworshipper Armchair een aanrader. Deze 80cm brede loungestoel is ideaal om lekker in weg te zakken.

In de tuin is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen zonlicht! En om te voorkomen dat je meteen naar binnen moet gaan, kun je ook kiezen voor een parasol in de tuin. Heerlijk verkoelend! Maar voor welke parasol kun je nu het best gaan? Lees snel verder over onze tips voor het kopen van een parasol!

Met het voorjaar dat weer dichterbij is dan je denkt is het ook weer eens hoog tijd om de overweging te maken om wellicht toch nog maar iets met die achtertuin van je te doen die er zo maar kaaltjes bij ligt. Wordt het toch niet eens tijd die lounge te bouwen die je eigenlijk al jaren in je tuin wilt? Wat ons betreft wel, anders wordt het waarschijnlijk weer naar volgend jaar uitgesteld en daar krijg je deze zomer gegarandeerd spijt van! Daarom hier een aantal handige adviezen voor het creëren van een gezellige tuin lounge!

De zomer is weer voorbij! Dat is ook wel te merken, het is een stuk killer buiten en de paraplu moeten we weer veel te vaak tevoorschijn halen. De tuin komt steeds voller te liggen met afgevallen blaadjes en de warme kleding mag weer uit de kast. Kortom de herfst is weer begonnen. Wij geven je een paar tips om je tuin herfstklaar te maken. Grasmaaien in de herfst Om je gazon mooi te houden en het gras niet te hoog te laten groeien maai je in de zomermaanden je grasmat zeker wel 1x per week. In de herfst is dit een heel ander verhaal. Het gras gaat langzamer groeien totdat het eigenlijk zelfs helemaal stopt met groeien. Maai je gras eind oktober voor de laatste keer. Zo voorkom je dat er kale plekken in je gazon ontstaan. Bladeren verwijderen Wat zien ze er toch altijd weer mooi uit, de rode bladeren die in de herfst je hele tuin bedekken. De verleiding is groot om ze te laten liggen vanwege de prachtige sfeer maar als je ze te lang laat liggen gaan ze rotten. Dit ziet er niet alleen heel onfraai uit, de rottende bladeren kunnen ook de stengels van andere planten meenemen in het rottingsproces waardoor ook je goede planten de winter niet zullen overleven. Haal dus regelmatig even de bladeren weg! Planten naar binnen Niet alle planten kunnen goed tegen de koude temperaturen van de herfst en de winter. Natuurlijk kan je je winterharde planten lekker laten staan maar wil je van je overige planten in het nieuwe tuinseizoen ook weer kunnen genieten dan is het verstandig om ze binnen te zetten. Planten die hun blad verliezen kan je op een donker plekje plaatsen. Voor planten die in de winter groen blijven kan je het best een plekje achter het raam zoeken. je-tuin-herfstklaar-maken-05.jpg

Tuinset naar binnen Heb je afgelopen zomer een nieuwe tuinset gekocht of wil je nu nog even snel je slag slaan bij de laatste tuinmeubelen uitverkoop? Dan is het verstandig om je mooie meubels goed te beschermen tegen alle weersinvloeden die zich voordoen in de herfst en in de winter. Veel tuinmeubelen zijn wel bestand tegen een beetje wind en regen maar wil je je tuinmeubels echt mooi houden dan kan je ze het best binnen zetten. Niet iedereen heeft de luxe van een grote garage of schuur waar voldoende ruimte is om alle tuinmeubelen in op te bergen. Veelal kan dan worden volstaan met een goede beschermhoes. Belangrijk is bij het opbergen van tuinmeubelen dat ze droog komen te staan. Vocht is een grote boosdoener als het om de houdbaarheid van tuinmeubelen gaat.
je-tuin-herfstklaar-maken-06.jpg
Heb je een grote tuin dan zou je ook kunnen denken aan het plaatsen van een tuinhuis. Een tuinhuis is eigenlijk een extra schuur in je tuin waarin je heel gemakkelijk je tuinset kwijt kunt. Afhankelijk van je wens zijn er vele soorten tuinhuizen verkrijgbaar. Met enkele of dubbele deuren en met of zonder overkapping waaronder je nog een gezellige zithoek kunt creeeren. Denk ook aan de vogels Voor de vogels wordt het in het najaar ook weer een stuk lastiger om voer te vinden. Je hoeft niet te wachten tot de winter met het ophangen van een vogelhuis. In de herfst kan je de vogels alvast laten wennen aan hun nieuwe winterverblijf. Tip: Hang het vogelhuisje met de opening richting het noord of zuidoosten. Zo hebben de vogels geen last van de zon of de regen. je-tuin-herfstklaar-maken-07.jpg

Naast al deze praktische zaken is het natuurlijk het leukst om ook nog een beetje sfeer in je tuin te brengen. In de tuincentra zijn in het najaar de leukste tuinaccessoires verkrijgbaar om je tuin in een gezellige herfstsfeer te brengen. Denk maar eens aan leuke paddenstoel beeldjes of pompoenen en ander sierfruit. Is jouw tuin al winterklaar?

Plezier in eigen tuin. De trend zet door en haal binnen naar buiten. Hoe fijn is het om gezellig onder de terrasverwarming of bij de gezellige sfeerhaard te genieten van alle seizoenen. Zorg voor veel groen blijvende planten in de herfst en wintermaanden zodat het geen kale tuin wordt in de winter. Hang onder de veranda leuke kleine potjes met groen om je buitenkamer te decoreren en fleur je grote potten op met winterviooltjes of andere kleurrijke bloemen (uiteraard winterhard). Kleed het aan met zachte materialen zoals een buitentapijt voor extra sfeer, decoratiekussens voor een altijd een gezellige uitstraling en een plaid voor de heerlijk lange avonden.

De zomer zit er weer bijna op. Tijd om de tuin weer in herfstsfeer te brengen. Veel mensen krijgen gelijk de neiging om de tuinmeubels op te bergen. Maar dat is helemaal net zo snel nodig tegenwoordig! Vaak kan je in de herfst ook nog lekker buiten zitten. Soms is september en oktober mooier dan een regenachtige zomermaand. Maar als het dan echt zover is dat je niet meer buiten kunt zitten hebben wij een aantal tips voor je zodat je tuinmeubelen langer mee gaan tijdens de koude maanden.