3449
Maak het buitenleven nóg aangenamer met een schaduwdoek
Gepubliceerd: 19-03-2018

In de lente en de zomer kunnen we weer heerlijk genieten van de zon. Dit maakt ons vaak vrolijk, we maken vitamine D aan en krijgen een lekker kleurtje. Maar tegenwoordig zijn we ons naast de voordelen van de zon ook steeds meer bewust van het nadeel ervan; de schadelijke UV straling. Hierdoor veroudert de huid en loop je een verhoogd risico op huidkanker. Gelukkig kun je je hier goed tegen beschermen. Niet alleen door je regelmatig in te smeren, maar zeker ook door voor een goede schaduwplek te zorgen in jouw eigen tuin of op jouw (dak)terras. Een schaduwdoek of harmonicadoek biedt voor 90-95% bescherming tegen UV straling. Bovendien biedt het uiteraard verkoeling en geeft het direct een sfeervolle uitstraling.

 

Schaduwdoek-dakterras.jpg

snoeiguide-banner-2024.png

Een hippe & luxe uitstraling in een handomdraai
Een schaduwdoek is niet alleen functioneel maar geeft jouw tuin of terras ook in één keer een compleet nieuwe uitstraling. Je komt ze dan ook steeds vaker tegen bij beachbars en stijlvolle terrassen. Ze zijn gemaakt om het hele zomerseizoen buiten te blijven hangen, maar je kunt ze ook gemakkelijk weer weghalen als je dat wilt. Een schaduwdoek houdt veel zon en warmte tegen, zodat er een aangename temperatuur ontstaat onder het doek. Schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in vele vormen, kleuren en maten of wanneer je kiest voor een maatwerkdoekdoek kun je het helemaal naar jouw wens laten maken. De ideale manier dus om de zomer koel, goed beschermd en in stijl door te brengen!

Harmonicadoek.jpg

Chillsail.jpg

Soorten schaduwdoeken
Er zijn verschillende soorten schaduwdoeken waaruit je kunt kiezen. De schaduwdoeken zijn misschien wel het meest populair. Ze zijn er in verschillende vormen en maten en kunnen gemakkelijk aan enkel de punten van het doek opgehangen worden. Ook wordt er vaak gekozen voor een harmonicadoek, ook wel lamellendoek of wavesail genoemd. Dit doek hangt aan staaldraden en kan door middel van een katrol handmatig open en dicht geschoven worden. Hierdoor ben je heel flexibel en kun je makkelijk wisselen tussen zon en schaduw. De harmonicadoeken worden van dezelfde doeksoorten gemaakt als de schaduwdoeken en bieden dus dezelfde voordelen. Bovendien heb je bij zowel de schaduwdoeken als de harmonicadoeken de keuze om dit doek helemaal naar jouw eigen smaak te maken als maatwerk doek. Je kan ook nog kiezen voor een Chillsailsail. Dit is een schaduwnet in Ibiza stijl. Dit doek biedt minder schaduw (ongeveer 50%) en minder bescherming tegen UV straling maar brengt wel het vakantiegevoel naar jouw achtertuin.

Eclipse.jpg

Icarus.jpg

Uniek Belgisch design
Ben je op zoek naar iets unieks? Dan zijn de luxe schaduwbrengers van Umbrosa echt iets voor jou. Umbrosa staat voor stijlvol Belgisch design. Geïnspireerd door de natuur en gemaakt van de beste materialen. Zo hebben zij de lcarus, de schaduwmaker die tegelijk dienst doet als windscherm; Het creëert de veilige geborgenheid van een cocon zodat jij heerlijk kunt genieten van het mooie weer. Dan de Eclipse, een designobject met alle troeven van een functionele parasol. De grote sierlijke ring met opgespannen zonnescherm zorgt voor een verleidelijk artistiek schouwspel én verkwikkende Schaduw. Als laatste de lngenua schaduwdoeken, waarvan de moderne vormen worden gecombineerd met uitstekende prestaties op het vlak van windbestendigheid. Met de bijpassende palen voorzien van een ingenieus schuifsysteem stel je de schaduwdoeken op gewenste hoogte in.

Schaduwdoek-tuin.jpg

ZONZ sunsails
Wanneer je op zoek bent naar verkoeling, bescherming tegen de zon én de uitstraling van pure luxe in jouw eigen achtertuin dan ben je bij ZONZ sunsails aan het juiste adres. Met 10 jaar ervaring is ZONZ dé expert op het gebied van schaduwdoeken. Voor elke tuin of (dak)terras vinden we samen een passende schaduwoplossing. Door het grote aanbod van tegenwoordig zie je soms door de bomen het bos niet meer. Met onze ervaring en kennis hebben wij alvast de beste producten voor je geselecteerd en ben je dus verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig product. Dit kan in een voordelige standaard maat zijn of je kiest voor een maatwerkdoek zodat het helemaal naar jouw wens gemaakt kan worden. Bij ZONZ vind je het grootste assortiment doeksoorten in vele kleuren. Naast de ruime keuze in de doeksoorten vind je bij ons ook alle benodigde bevestigingsmaterialen en voorzien we je altijd van gratis advies wanneer dat je dat nodig hebt. Laat je inspireren op www.zonz.nl

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids