1975
Geen vieze derrière? Maak je tuinmeubelen schoon!
Gepubliceerd: 28-04-2021 Laatste update: 13-07-2023

Het is de trots van je tuin, die heerlijke loungebank of gezellige tuinset waar je vele zomerdagen heb doorgebracht. Duur was het wel, maar het was elke euro waard. Zorg ervoor dat je trots kunt blijven en onderhoud je tuinmeubelen goed. Ze worden natuurlijk aan heel wat ‘weergeweld’ blootgesteld, het goed schoonhouden van je buiteninterieur is dan ook essentieel wanneer je er meerdere zomers van wilt genieten. Wij leggen je uit hoe.

Naast dat je loungebanken en tafels hebt, zijn er véél meer verschillen in soorten en maten maar vooral in materialen. Dat laatste is het meest belangrijk waar het gaat om het schoonmaken én houden van je tuinmeubelen. Wanneer je een houten set hebt, dan is hij waarschijnlijk prachtig maar ook meteen het meest complex. Hout is een natuurproduct en dit heeft als eigenschap dat het gaat rotten, onderhoud is dus cruciaal wil jij niet binnenkort door de stoel heen zakken. Het voordeel is dan weer wel dat wanneer dit gebeurt je dit aan het rottende hout kan wijten en niet aan die uitbundige barbecues van de afgelopen tijd.

Maar het afnemen van houten tuinmeubelen kun je doen door middel van een sopje met baking soda (daar is ie weer!), groene zeep en warm water. Gebruik een spons die lekker hard is, maar geen krassen achterlaat. Maak de stoelen en tafel goed schoon en laat het door de wind opdrogen. Voor het behoud van een mooie set raden wij je aan om daarna het hout te behandelen met een speciale (teak)olie of verf. Soms leveren producenten ook een specifiek schoonmaakmiddel aan, dit is uiteraard ook helemaal goed.

inspiratiebrochures1.png

Voor tuinmeubelen van kunststof geldt eigenlijk hetzelfde recept, groene zeep en warm water met eventueel baking soda geeft vaak al het gewenste resultaat. Gebruik eerst een spons en eventueel afnemen met een oude doek geeft helemaal mooi resultaat. Uiteraard is door de markt hier ook weer op ingespeeld door middel van speciale goedjes, prima spul maar vaak wel duurder.

Voorkomen is beter dan genezen, een cliché maar hier ook zeker weer waar. Dus wanneer je nieuwe tuinmeubelen gaat kopen,beknibbel dan niet op die laatste tientjes en koop er meteen een beschermhoes bij. Scheelt je later weer een paar uurtjes poetsen. Geen zin in zo’n beschermhoes maar wél een sterke huisgenoot en garage? Dan weten wij nog wel een oplossing, tillen maar!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide