Dickson Constant, wereldwijd marktleider in stoffen voor tuinmeubelen en zonweringen, introduceert de eerste collectie gemaakt met vezels van gerecycled afval. Met de Sunbrella Renaissance-collectie voor tuinmeubilair speelt Dickson in op de groeiende vraag naar duurzame producten.

De Sunbrella Renaissance-collectie is voor vijftig procent gemaakt met uit afval gerecyclede vezels en voor het overige deel met de zelf ontwikkelde Sunbrella-vezels. “Net als onze klanten vinden wij duurzaamheid enorm belangrijk”, aldus Lars Huizenga, Directeur Sales Benelux en Zwitserland. “Door afval te recyclen en via onze collectie een tweede leven te geven, proberen we ons steentje bij te dragen aan een beter milieu. Ook in de toekomst blijven we producten ontwikkelen waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.”

Woven Flooring

Dickson voegt ook de vloerbedekking van Woven Flooring toe aan de collectie. Het onafhankelijke, Californische Resillient Floor Covering Institute (RFCI) concludeerde dat deze tapijten perfect bijdragen aan de goede luchtkwaliteit van het interieur. Bovendien neemt de vloerbedekking geen vuil op, zodat vlekken gemakkelijk te verwijderen zijn. Dit maakt de tapijten uitermate geschikt voor de meest veeleisende ruimtes, zoals kantoren, winkels en hotels.


Ook leuk om te lezen