1460
Creatief met de tuin: 5x inspiratie
Gepubliceerd: 11-04-2019
De bloesem bloeit, onze avonden worden weer langer en de temperaturen gaan omhoog: het is lente! Een mooi moment om van de tuin een gezellige en aantrekkelijke buitenruimte te maken, waar je nog veel lentedagen en zomeravonden van kunt genieten. Misschien helpen deze 5 inspiratietips je op weg:

1. Opvallende entree
Wat is er fijner dan thuiskomen, en meteen de dag achter je laten? Dat kan met een opvallende entree naar je huis. Maak er echt wat moois van en je bent de werkdag alweer vergeten voor je de voordeur opendoet. Laat je bijvoorbeeld verwelkomen door een boog van blauwe regen. Of maak een entree van mooie zuilen, versierd met klimop of planten in potten.

2. Lekker loungen
De beste manier om je tuin aantrekkelijk en gezellig te maken is natuurlijk met een comfortabele loungeset. Als de buitenbank net zo lekker zit als de bank binnenshuis, kies je er op mooie zomerdagen toch een stuk vaker voor om van de buitenlucht te genieten. Bovendien creëer je met een loungeset een gezellig decor voor barbecues, feestjes en verjaardagen.

snoeiguide-banner-2024.png

3. Ga de hoogte in
Heb je een kleine tuin, maar wil je toch graag wat groen en kleur aanbrengen? Werk dan de hoogte in! Laat de muren bijvoorbeeld begroeien met een mooie clematis. Plaats een pergola rondom de loungeset en maak die mooi met klimplanten. Ook sierappelboompjes en een sierkers zijn ideaal: die groeien niet veel hoger dan 4-5 meter maar geven je tuin veel groen, bloesem en vogels.

4. Waarheen leidt de weg?
Vaak houden we het simpel in de tuin als het op paadjes aankomt: rechtstreeks van de schuur naar de tuindeur. Wees eens creatief en maak een kunstwerk van de paden! Zeker in een ruime tuin werkt dit goed. Leidt de weg langs alle mooie borders, de Wicker loungeset in de hoek, de druif tegen het schuurtje, en de vijver aan de rand. Zo geniet je optimaal van je tuin en het staat mooi.

5. Kunst in de tuin
In ons interieur besteden we veel aandacht aan schilderijen, foto's op canvas en beelden die de woonkamer mogen versieren. Waarom niet ook in de tuin? Hang bijvoorbeeld een prachtige vakantiefoto van die ondergaande zon op dat tropische eiland op de gevel van de schuur: tegenwoordig bestaat er canvas dat bestand is tegen de elementen van de natuur. Maar ook een serie mooie beelden langs het tuinpad doet het goed, of een leuke decoratie van een metalen vlinder tegen de schutting. Kunst verrijkt ook je tuin!
Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids