2633
Tuinmeubelen
Gepubliceerd: 02-08-2017

Met de komst van lekker weer kunnen we ons nauwelijks bedwingen om buiten te zitten. Niks mis mee, frisse lucht is gezond. En vooral in ons kikkerlandje, waar het weer ieder moment kan omslaan, kan je beter zo veel zon mee pakken als mogelijk is. Voor mensen die veel uit huis zijn voor bijvoorbeeld werk, wordt een buitenruimte voornamelijk gebruikt op de warmste dagen van het jaar en dan ook nog eens alleen in het weekend. Niet zo heel vaak dus. Dan is het niet zo gek dat er niet altijd tuinmeubelen voorhanden zijn. Om toch een fijne plek te hebben en te houden, valt het aan te raden je tuinmeubelen uit te zoeken op duurzaamheid.

Welk weer wordt het?
Tuinmeubelen hebben over het algemeen veel te verduren. Behalve dat hoogstwaarschijnlijk dag en nacht buiten staan, zijn ze ook nog eens onderhevig aan wind, regen, felle zon en de daarbij behorende warmte. In gebieden die aan de kust liggen, heb je ook nog eens te maken met zilte zeelucht die bijt in de meeste materialen. Een combinatie van klimaatfactoren is funest voor tuinmeubelen, vooral diegenen die niet tegen een stootje kunnen.

Van binnen mee naar buiten
Het is verleidelijk, vooral met de plotse opkomst van lekker weer, om standaard meubilair voor binnen te gebruiken om buiten neer te zetten. Vooral stoelen en bijzettafeltjes zijn bij uitstek de meubeltjes die je in de gauwigheid even buiten kunt zetten wanneer je in je buitenruimte nog geen meubilair hebt gezet. Maar niet alleen het gemak van even snel een stoeltje pakken zal oorzaak zijn van ongeschikt buitenmeubilair. Hoe vaak zie je niet in winkels, in webshops en flyers, een mooi rieten bijzettafeltje wat enig zou staan op je terras. Zo wordt het ook aan geprijsd, dus waarom zou je het daar niet voor gebruiken?

snoeiguide-banner-2024.png

Hollands klimaatje
In andere, warmere en drogere klimaten is het ook vast heel gebruikelijk om je bamboe tuinfauteuils jarenlang op de veranda te laten staan. Daar is lekker mild weer een gegeven, en zullen de tuinmeubelen ook veel langer meegaan dan in ons klimaat. Terug in Nederland moet gewezen worden op het rekening houden met de kwetsbaarheid van tuinmeubelen. Gelukkig zijn hier voldoende tuinmeubel experts aanwezig die een breed scala aan weerbestendig tuinmeubelen aanbieden. En wie de tijd neemt om goed te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn, zal altijd iets naar zijn gading kunnen vinden. En wie zelf geen zin of tijd heeft om te zoeken, kan het simpelweg als vraag bij de expert neerleggen, die je de weg wijst en meedenkt.

Je bent niet de enige
Wees niet bang om daadwerkelijk informatie in te winnen over een ogenschijnlijk luxeproduct als buitenmeubilair. Zelfs de beste zakelijke ondernemers, bijvoorbeeld restaurants, maken nogal eens de fout om meubels voor buiten te gebruiken die daar eigenlijk niet geschikt voor zijn. Natuurlijk, die retrolook of de tropische hoek is helemaal af qua uitstraling, maar na twee weken Hollandse zomer zijn die meubelen alweer rijp voor het grofvuil. Een zinloze investering.

Ieder seizoen gebruiksklaar
Als je iemand bent die erg zuinig is op zijn spullen, en dagelijks zijn buitenmeubilair afdekt of binnen zet, dan ben je de droom van iedere tuinmeubel verkoper. Maar de ervaring leert dat dit een extra taak is waar de meesten van ons niet zoveel zin in hebben, of domweg vergeten. Met tuinmeubelen van een specialist heb je behalve waar voor je geld, ook nog eens de garantie dat de loungeset of de buitentafel, nog decennia meegaat. Zij geven je ook graag advies over het eventuele onderhoud of andere zaken waar je als leek geen weet van hebt. Zodoende is je buitenruimte ieder seizoen gebruiksklaar. Waar je je tuinmeubelen ook koopt, een parasolhoes voor uw parasol en beschermhoes voor uw loungeset is ten alle tijden aan te raden.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids