1165
8 voordelen van teakhouten tuinmeubelen
Gepubliceerd: 10-04-2021 Laatste update: 13-07-2023

Op zoek naar een nieuwe tuinset? Dan kun je werkelijk álle kanten op qua stijl, model, maat én materiaal. Een veelvoorkomend materiaalsoort is teakhout. Buiten het feit dat het erg stijlvol staat heeft teakhout ook nog eens vele voordelen.

 Teakhouten tuinsets zijn niet alleen aan te raden vanwege het prachtige uiterlijk, maar vooral ook vanwege de vele voordelen die met name gunstig zijn voor het onderhoud. We zetten de fijnste voordelen van deze tuinmeubelen voor je op een rijtje!

  1. Tegen weer en wind

Teakhout is een sterk hardhoutsoort dat bestand is tegen vrijwel alle weersomstandigheden. Zon, regen, wind, hagel… Teakhout kan er prima tegen, wat automatisch ook betekent dat je je teakhouten tuinset het hele jaar door buiten kunt laten staan. Dat is overigens ook precies de reden waarom teakhout vaak in de scheepsbouw wordt gebruikt.

snoeiguide-banner-2024.png

  1. Weinig onderhoud nodig

Een van de fijnste voordelen aan teakhout: je hebt er praktisch geen onderhoud aan! Omdat dit materiaal tegen zoveel weersomstandigheden kan en je ‘m dus buiten kunt laten staan hoef je er eigenlijk nooit naar om te kijken.

  1. Levendige uitstraling of oorspronkelijke kleur behouden

Je kunt ervoor kiezen om het hout onbehandeld te laten, waardoor het op den duur door verschillende weersinvloeden een levendige en vintage uitstraling krijgt. Houd je hier niet van, dan kun je het hout behandelen met een teak protector om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke kleur behouden blijft.

  1. Gemakkelijk op te knappen

Hoewel teakhout vrijwel geen onderhoud nodig heeft, kan het op den duur natuurlijk wel zo zijn dat je ‘m even een opknapbeurt wil geven omdat je de verweerde look misschien toch niet helemaal in jouw tuin vindt passen. Even schuren en onderhouden met de daarvoor bestemde producten en hij is weer als nieuw!

  1. Enorm sterk

Bij een teakhouten tafel hoef je niet bang te zijn dat je je kopje net iets te hard neerzet. Omdat het zo’n sterke houtsoort is, beschadigt het niet zomaar en kan het wel tegen een stootje.

  1. Verschillende soorten uitstralingen

Teakhout bestaat in verschillende kleuren, tinten en uitstralingen, waardoor er altijd wel een variant bestaat die in jouw tuin past.

  1. Licht van gewicht

Ondanks dat het hout ontzettend stevig en heel sterk is, is het tegelijkertijd relatief licht van gewicht. De tuin gedurende de dag even meedraaien met de zon (of de schaduw) is dus geen enkel probleem.

  1. Duurzaam materiaal

Teakhout heeft vaak een SVLK keurmerk. Dit betekent dat het is gemaakt van duurzaam geproduceerd teakhout. Een uiterst verantwoorde keuze dus!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids