270
4 tips om jouw tuinmeubelen winterklaar te maken!

Om er volgend jaar weer fijntjes bij te zitten in de tuin is het van belang je tuinmeubelen tijdens de winter goed te beschermen. Het is daarom verstandig je tuinmeubelen winterklaar te maken en hier tijd voor vrij te maken. Maar wat kun je er allemaal aan doen om deze goed te beschermen? Wij vertellen je er alles over. Lees je mee?

 

Reinig het materiaal je tuinmeubelen

Wanneer je besluit de je loungeset of mooie tuinset op te bergen raden we aan het materiaal goed schoon te maken. Regen brengt vuil met zich mee, en dit kan zich gaan nestelen op het materiaal en voor schimmels of rotting zorgen. Het schoonmaken is slechts een kwestie van afspoelen met water, een doekje erover heen halen en laten drogen. Door dit ieder najaar te doen zorg je ervoor dat je tuinmeubelen  een lange levensduur hebben en je er oneindig lang plezier van hebt!

Berg tuinmeubelen het liefst op in de schuur

De meest logische stap voor men die een schuur heeft: je bergt je tuinmeubelen hierin op. Door ze in de schuur te plaatsen zijn ze het best beschermd tegen weersinvloeden. Het belangrijkste is dat ze daar droog staan en dat is wat je wil. Zo voorkom je schimmelvorming of in het geval van houten tuinmeubelen: houtrot.

Is dat niet mogelijk? Gebruik beschermhoezen

Heb je geen schuur of opbergruimte in de tuin? Gebruik dan hiervoor bestemde beschermhoezen! Deze leg je gemakkelijk over je tuinmeubelen heen en zorgen voor goede beschutting. Kies bij voorkeur wel voor een stof die goed ademt, zodat waterdamp zijn weg naar buiten kan vinden en je schimmel door vocht voorkomt. Ook is het zeker niet verkeerd om de hoes er zo nu en dan af te halen om deze een goede schoonmaakbeurt te geven!

Geef je kussens wat extra aandacht

Voordat je alles opbergt raden we aan de kussens te boenen voordat je deze voor een lange tijd opbergt. Poets dat ene vlekje er nog even uit, want volgend jaar is dat een stuk lastiger om dit schoon te krijgen. De kussens van je tuinmeubelen zijn als het ware je je visitekaartje. Dus als deze er niet mooi uitzien, zien je tuinmeubelen er ook niet aantrekkelijk uit. Berg je kussens bij voorkeur binnenshuis op, op een droge en warme plek.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners