De bloesem bloeit, onze avonden worden weer langer en de temperaturen gaan omhoog: het is lente! Een mooi moment om van de tuin een gezellige en aantrekkelijke buitenruimte te maken, waar je nog veel lentedagen en zomeravonden van kunt genieten. Misschien helpen deze 5 inspiratietips je op weg:

Tuinkussens: ze zorgen niet alleen voor meer comfort, maar maken je tuin ook een stuk gezelliger. Door leuke kleurtjes en sfeervolle stoffen. En doordat ze zeggen; ‘kom lekker zitten, laat je zorgen even varen, nú is het tijd voor zon en ontspanning!’. In dit artikel vertellen we je meer over de soorten tuinkussens waaruit je kunt kiezen.

Met de juiste tuinmeubelen op het terras geniet je voortaan elke lente- en zomerdag wel even van de buitenlucht. Er is zoveel keuze: van loungesets tot klassieke tuinsets, of juist een gezellige picknickbank. Wat zijn de mogelijkheden?

Bij een ruime achtertuin mogen goede tuinmeubelen niet ontbreken. Ze moeten behalve praktisch ook erg comfortabel zijn. Bereid je alvast voor op de komende lente en verdiep je in de meest stijlvolle tuinstoelen van dit moment. Welke stijl spreekt jou het meeste aan?

Heerlijk lange zomeravonden, met lekkere wijn en het gezelschap van vrienden… Tot rust komen in de hangmat, terwijl musjes vlakbij in de heg een nestje bouwen… Genieten van elk momentje zon, gewoon omdat het kan… De tuin is vandaag de dag écht een verlengstuk van je huis. Tenminste, wanneer je deze gezellig en praktisch inricht! Zo doe je dat:

Een loungeset met luxe kussens uitkiezen – waar moet je op letten? Een loungeset met luxe kussens brengt het comfort van binnen naar buiten toe. Deze set meubels van sterk en weersbestendig materiaal zorgen dat je in stijl kan genieten van elke zonnige dag. Een loungeset is gemaakt met comfort als achterliggende gedachte en bevat banken, zitzakken, kussens en dekens. Zodat je alles wat normaal een binnenactiviteit zou blijven nu naar buiten kunt verplaatsen. Geef een feestje, houd een borrel, eet buiten met familie en vrienden. Lees een boek, kijk je favoriete serie, en val zorgeloos in slaap op je heerlijk zachte loungebank. Kies en stijl die bij jou en je woning past: van Scandinavisch of landelijk tot strak en modern. Een moderne loungeset hoeft niet duur te zijn, en de meubels zijn gemaakt om jaren te overleven in weer en wind. 

Het duurt niet lang meer voor de echte nachtvorst intreedt en Koningin Winter haar kans ziet. Voor die tijd kun je zelf een aantal voorbereidingen treffen om te zorgen dat jouw tuin er in de lente weer mooi bij staat! Dit kun je doen:

Het najaar is eigenlijk de perfecte tijd om nieuwe tuinmeubelen te kopen. We denken er in deze tijd eigenlijk niet aan omdat we net een beetje afscheid van de tuin hebben genomen en weer meer tijd binnenshuis doorbrengen. Maar juist in het najaar zijn tuinmeubelen een stuk voordeliger dan in het voorjaar. De mooiste collecties worden tegen de fijnste prijsjes aangeboden dus waarom zou jij jouw tuinset voor het komende zomerseizoen nu niet alvast voordelig op de kop tikken? Wij geven je nog een paar tips waar je op moet letten bij de aanschaf van een tuinset.

In Nederland laat het zonnetje zich steeds vaker van zijn beste kant zien. Een parasol is dan onmisbaar om je tegen de zon te beschermen. Zeker tussen 12 en 15 uur wanneer de zon op zijn sterkst is, is het belangrijk om een schaduwplekje op te zoeken. Dat kan prima door gebruik te maken van een parasol. Deze is al meer dan 3000 jaar geleden uitgevonden en werd eerst door de Egyptenaren gebruikt om zich tegen de warme zon te beschermen en later volgden ook de Grieken en de rest van de wereld.