1206
Kies eens voor een ander houtje!
Gepubliceerd: 27-04-2022

Oh, jongens! Wat worden wij er toch blij van nu de zon zich weer meer laat zien. En ook wanneer de zon zich even niet laat zien, de temperaturen worden in ieder geval wel alweer een stuk aangenamer. Wij zijn dan ook veelvuldig in onze tuin te vinden. Niet alleen om lekker te loungen en genieten, we zijn ook druk bezig om de tuin een opknapbeurt te geven.

Het nut van de blokhut

Het is niet zo dat de tuin enorm achterstallig onderhoud had, maar er is altijd wel iets te bedenken wat mooier kan. Natuurlijk wat fris groen en een strak gazon, maar ook het hout in onze tuin nemen we even onder de loep.

Al jaren zien we steeds meer tuinhuizen en blokhutten verschijnen in tuinen. En zoals wellicht al bekend; Ook wij zijn fan! Deze aanwinsten in onze tuinen zorgen er namelijk voor dat we het hele jaar rond van onze buitenruimte kunnen genieten.

Omdat een tuinhuis, blokhut of overkapping het hele jaar blijft staan, krijgt hij wel het nodige te verduren. Daarom is het goed om stil te staan bij de keuze voor het juiste hout. Wij stuitten recent op een (voor ons) nieuwe houtsoort die al onze wensen af kon vinken. Welke houtsoort dit is? Zogenoemd Douglas hout.

Een chique houtje

De naam klinkt al chique en eigenlijk klopt dit ook wel bij het soort hout. Douglas hout is namelijk van zichzelf al heel mooi, zonder dat het een behandeling nodig heeft. Hiermee is het ook meteen een duurzamere keuze dan andere houtsoorten, er zijn namelijk geen chemische goedjes nodig om het een mooie én weerbarstige houtsoort te maken.

Kies lokaal

Wat Douglas hout ook een goede keuze maakt, is dat het niet vanuit de andere kant van de wereld hoeft te komen. Dit komt doordat het in Europa zelf geproduceerd wordt en de productie gaat komende tijd alleen maar toenemen. Zo weet jij dat je komende tijd dus niet op een houtje hoeft te bijten waar het gaat om nieuw Douglas hout.

Door zijn mooie uitstraling, duurzaamheid én stevige kwaliteit maken Douglas hout hét soort hout wat geschikt is voor een tuinhuis of blokhut. Het kan natuurlijk altijd in jouw favoriete kleurtje geschilderd worden, maar dit is dus niet nodig.

Ondanks dat Douglas hout nog niet de bekendheid van vuren, grenen of eiken heeft, is er wel een webshop die net als wij overtuigd zijn van de kwaliteit van dit stukje hout. Op douglashout.nl weet je dan ook zeker dat je goed zit voor dit vernieuwende houtje! 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide