1908
De tuin winterklaar

We zitten alweer in het najaar en de eerste kou heeft zich ook al laten voelen. Nog geen dikke witte pakken sneeuw waar we allemaal vaak stiekem op hopen maar de temperatuur zakt steeds vaker richting het vriespunt. Gelukkig kunnen wij ons hiertegen kleden met handschoenen en een lekker warme muts maar voor de tuin is het wat lastiger om zich te wapenen tegen al dat winterse geweld. Gelukkig hebben we nog even de tijd om onze tuin winterklaar te maken zodat je ook in het voorjaar weer kunt genieten van een mooie tuin. Wij geven je een paar handige tips om je tuin winterklaar te maken.

Zitten er nog een paar bloemetjes in je vaste planten die je geplant hebt in de perken of in de borders? Knip deze dan niet gelijk weg als het wat kouder wordt. Naast dat de laatste kleurtjes best nog wel een beetje sfeer aan je tuin kunnen brengen doe je de vogels en andere dieren in de tuin er een enorm plezier mee. De vruchten en zaden zijn nog een nuttige voedselbron.

Voor de eenjarige plantjes in de tuin is het wel verstandig om deze voor de eerste echte nachtvorst weg te halen. Wanneer je dit niet doet kunnen de stengels gaan rotten en dan wordt het al snel een smeerboel in de tuin. Je maakt op deze lege plekken plaats voor de voorjaarsbollen of zet er wintervaste plantjes in zoals heide of viooltjes

Is je gazon nog wat hoog? Geef hem dan nu de laatste maaibeurt. Het gras groeit in de winter nauwelijks en het is niet onverstandig om het gras wat langer de winter in te laten. Dit beschermt de wortels tegen de kou en voorkomt kale plekken.

Ook je tuinmeubelen wil je volgend seizoen natuurlijk weer volop kunnen gebruiken. Er zijn tegenwoordig veel soorten en materialen die je met een gerust hart buiten kunt laten staan. Maar het is altijd het beste om je tuinmeubelen binnen op te bergen. Zo hebben ze het minst last van de winterse weersinvloeden en blijven ze het mooist. Vergeet ook de parasol niet. Verstandig is het om even een afdekhoes over de parasol heen te doen. Ook als je hem binnen opbergt. Zo voorkom je dat hij vies wordt want juist als een parasol binnen staat trekt hij stofdeeltjes aan en hierdoor kan hij er een beetje smoezelig uit gaan zien. Had je nog geen hoes voor je parasol? Neem dan eens een kijkje op de website van parasol-shop.nl. Zij hebben voor diverse merken en maten parasols degelijke hoezen zodat naast de tuin en je tuinmeubilair ook je parasol goed de winter doorstaat.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners