1109
Tuin in de herfst
Gepubliceerd: 09-10-2012 Laatste update: 16-11-2017

De herfst is geliefd om de pracht en praal van de verkleuringen van allerlei plantenbladeren. Bossen, parken en ook tuinen liggen er dan vaak als een sprookje bij. De verschillende kleurtinten, van met name rood, geel en oranje, maken de beplanting een bont gekleurd geheel. Daarnaast geven de afgevallen bladeren op de grond, de blaadjes die worden meegevoerd met de wind, en een stralend herfstzonnetje de herfst een extra natuurlijk feest.

Jong en oud trekken er op de stralende herfstdagen uit om in bossen, parken en andere natuurgebieden een herfstwandeling te maken. Heerlijk om eens lekker te ontspannen, de zorgen van u af te zetten en te genieten van de natuur. Daarnaast is het voor de kinderen een feest en kunnen ze tegelijkertijd leren van de natuur. Talloze cadeautjes liggen er voor de kinderen zo voor het oprapen: kastanjes, eikeltjes, beukennootjes en allerlei andere herfstvruchten wat kinderen graag willen verzamelen.

Het meest kunt u genieten van de schitterende herfstkleuren. Maar waarom zou u er alleen in de vrije natuur van kunnen genieten en niet in uw eigen tuin? Uw tuin biedt talloze mogelijkheden om deze speling van de natuur te aanschouwen, maar daarvoor dient u wel de juiste beplanting in uw tuin te hebben.

Hieronder vindt u een selectie van een aantal struiken en bomen met schitterende herfstkleuren en welke veelal in de doorsnee tuin passen. Sommige bomen en struiken zijn echter alleen toepasbaar in de grotere tuinen.

Bomen:

  • Gingko biloba Autumn Gold (Japanse notenboom) felle goudgele herfstkleur.
  • Acer palmatum Osakazuki (Japanse esdoorn) vurige rode herfstkleur.
  • Acer rubrum October Glory (Rode esdoorn) donkerrode herfstkleur.
  • Carya laciniosa (Koningsnoot) Vlammend goudgeel.
  • Malus tschonoskii (Sierappel) vele herfsttinten; purper, koper, oranje, geel.
  • Nothofagus antarctica (Schijnbeuk) goudgele en oranje herfsttinten.
  • Populus tremula (Ratelpopulier) fel rood, purper, gele kleuren.
  • Quercus coccinea Splendens (Scharlaken eik) dieprode, intense herfstverkleuring

Struiken:

  • Amelanchier lamarckii (Krentenboompje) spectaculaire gele en rode herfsttinten.
  • Liquidambar styraciflua (Amberboom) intense, gevarieerde herfskleuren.
  • Kerria japonica (Ranonkelstruik) prachtig goudgeel.
  • Vaccinium cylindraceum (Bosbes) geel, oranje, oranjerode herfstkleuren.
  • Cornus mas (Gele kornoelje) geel, oranje en dieprode herfstverkleuring.
  • Hamamelis x intermedia Ruby Glow (Toverhazelaar) verkleurt van feloranje naar geel.
  • Hydrangea quercifolia Hovaria (Eikenbladhortensia) verkleurt naar diep donkerrood.

De herfst is nog volop aan de gang, dus bekijk uw tuin eens goed of u op het moment extra van uw tuin kunt genieten met de aanwezige herfsttaferelen. Is dat in uw tuin niet het geval? Probeer dan in ieder geval voor de volgende herfst te zorgen dat u dit wel kunt. Maar let op! Kijk niet alleen naar uw favoriete herfstkleuren, maar bedenk goed bij het uitzoeken van een boom en een struik of de soort wel bij uw tuin past. Anders gaat u er misschien nog aan ergeren in plaats van genieten en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

U geniet het meest van uw tuin wanneer u de seizoenswisselingen kunt ervaren met de aanwezige beplanting en wanneer de rijkdom der natuur zich volop uit

inspiratiebrochures1.png

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide