Het einde van de herfst nadert; tijd om bloembollen te planten voordat het echt koud wordt. Door nu tulpen, narcissen en hyacinten te planten, geniet je in het voorjaar met volle teugen van vrolijke kleuren en geuren. Maar waarom moeten bloembollen nú al geplant worden? En kunnen ze eigenlijk tegen vorst?

We willen massaal terug naar de natuur. Het is een verklaarbare reactie op de snelle wereld van nu. Tuinieren geeft ontspanning, ruimte, inspiratie en rust. Het verbindt je met de natuurlijke omgeving én met jezelf. Benut de laatste weken van het tuinseizoen optimaal en plant bloembollen!

Regen, korte dagen en het blad van de bomen: typisch herfst. Het betekent ook prachtige kleuren in de natuur. Zonde om daar niet van te genieten! Een happy herfst begint dan ook met het planten van bloembollen tussen de prachtige herfsttinten. Want bloembollen, daar bloei je van op.

Je hebt een fijne, eigen tuin die je zelf graag een beetje wil onderhouden. Maar wat moet je doen in welk seizoen? Van planten tot vogeltjes voeren en van snoeien tot onderhoud: wij zetten de tuintaken per seizoen voor je op een rij!

Het najaar is in aantocht en dat betekend dat we weer meer binnen vertoeven en minder vaak buiten kunnen zitten. De tuin raakt langzaam een beetje uitgebloeid en de bomen verliezen hun blad. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat de tuin een ongezellige plek moet worden! Het is natuurlijk veel leuker als je naar buiten kijkt om naar een sfeervolle herfst tuin te kunnen kijken dus geven we je een paar tips om de tuin knus aan te kleden voor het najaar.

Terwijl jouw tuin langzaam die zomerse gloed kwijtraakt, en de winter – heel ver weg, wees gerust – loert, treden we de herfst moedig tegemoet. Ifyoucan’t beat them, jointhem: zo maak je een instagrammable tuin met de olijf, struikveronica en tuinpalmen. Niet alleen een mooie foto waard, door de diepe kleuren en verschillende vormen van deze tuinplanten komt die herfstgloed helemaal vanzelf.

Ondanks dat we stapje voor stapje richting de herfst gaan hopen we natuurlijk op een heerlijke nazomer. Nog even heerlijk genieten van de tuin en de frisse buitenlucht. Mooie nazomerdagen kunnen we goed gebruiken om de tuin herfst-proof te gaan maken. Wij geven je 5 tips voor een knusse tuin waar je ook in de herfst heerlijk in en van kunt genieten.

Schitterende kleuren en een lekker najaarszonnetje... het is volop genieten in de herfsttuin. Een van de leukste herfstklusjes is misschien wel het planten van bloembollen. De voorjaarsbodes brengen van februari kleur en fleur in de tuin. Speciaal voor tulpen, narcissen, hyacinten en andere lentebloeiers heeft groenspecialist Pokon bollengrond ontwikkeld. Een nieuwe grond die zo is samengesteld dat bollen optimaal ontwikkelen, groeien en bloeien.

De bladval is dit jaar groter en vroeger dan vorige jaren. Dat komt waarschijnlijk doordat het groeiseizoen extra vroeg startte vanwege de zachte winter en het warme voorjaar. Bladruimen is misschien niet het leukste tuinklusje, maar wel zeer nuttig. Het voorkomt gevaarlijke en gladde situaties maar zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat het gazon voldoende licht en lucht krijgt. GARDENA introduceert de ErgoJet 2500. Dankzij deze nieuwe bladblazer en bladzuiger in één is de klus supersnel geklaard.

Blazen, zuigen en versnipperen
Tuinspecialist GARDENA introduceert de ErgoJet 2500. Deze nieuwe bladblazer combineert drie functies in één apparaat: blazen, zuigen en versnipperen. Zonder gereedschap schakel je eenvoudig van blazen naar zuigen dankzij een nieuw gepatenteerd design. De blaassnelheid kun je afhankelijk van de klus in één handbeweging instellen: minder krachtig bij droog materiaal en op volle blaaskracht bij natte bladeren en vochtig vuil. Opgezogen bladeren worden maar liefst veertien keer verkleind door de ingebouwde versnipperaar. De opvangzak heeft een inhoud van 45 liter. Een praktische schraper zorgt ervoor dat er na gedane arbeid geen nat blad meer achterblijft op de stoep, het terras of in de tuin.

Waardevol
Het bij elkaar geblazen blad is waardevol! Vul een mand en zet deze op een droge plek. Gaat het flink vriezen dan kun je de bladeren prima als extra bescherming aan de voet van rozen of minder winterharde beplanting in de border strooien. De bladeren zullen verteren en dit organische materiaal komt de structuur van de tuingrond op den duur ten goede.

Tip: Vergeet ook niet om bladeren regelmatig uit de dakgoot te verwijderen!