2684
Soorten schuttingen

Een schutting is een mooie en gemakkelijke manier om de tuin af te scheiden van de buren en een stukje privacy te creeeren. Een schutting is snel geplaatst en geeft dus snel resultaat. Dat is wel anders bij het plaatsen van een haag, hier moet je jaren wachten tot hij volgroeid is. Daarnaast vergt een schutting maar weinig onderhoud. Je hoeft ze immers nooit te snoeien of water te geven. Tegenwoordig zijn er naast de bekende houten schuttingen nog veel meer soorten. Wij lichten er een paar uit.

 

Houten schuttingen
De meest bekende schuttingen zijn wel de houten schuttingen. Een houten schutting geeft een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn veel verschillende houtsoorten verkrijgbaar, elk met hun eigen kwaliteit, prijs en specifieke levensduur. Wil je een houten schutting waar je jarenlang plezier van kunt hebben zorg dan voor stevige planken van geïmpregneerd hout. Ze gaan niet alleen jaren mee maar kunnen ook tegen een zuchtje wind. Kies je voor een houten schutting zijn er ook nog tal van mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Je kan kiezen voor de gewone planken die horizontaal of verticaal worden geplaatst maar er zijn ook andere vormen zoals waaiers en bogen. Vind je de kleur van het hout niet zo mooi? Een schutting kan je eenvoudig lakken in jouw favoriete kleur. Of sla een spijkertje in de schutting en voorzie je schutting van allerlei decoraties zoals bijvoorbeeld een tuinposter of wat gezellige potjes met hangplantjes erin.

Betonnen schutting
Een schutting van beton is de Popeye onder de schuttingen. Hij is enorm sterk en zal na een stevige storm nog netjes rechtop rondom je tuin staan. Een betonnen schutting vergt helemaal geen onderhoud en een groot voordeel van een betonnen schutting is dat hij geluidwerend is. Hierdoor heb je weinig last van de buren of van het verkeer. Een nadeel van een betonnen schutting is dat deze wat lastiger te plaatsen is en je kunt hem bij een eventuele verhuizing ook niet meenemen.

Houten - betonschutting
Kan je niet kiezen tussen de robuuste betonplaten of de natuurlijke uitstraling van een houten schutting dan kan je ook een hout-beton schutting plaatsen. Bij een hout-beton schutting zijn de palen waar de houten planken tussen geplaatst worden van beton. Daarnaast is de basis van de schutting, de onderzijde ook van beton gemaakt. Hierdoor kan het hout niet gaan rotten en staat de schutting nog een stukje steviger in de grond.

Riet, bamboe en wilgentenen
Wil je een nog natuurlijkere uitstraling dan kan je ook voor een schutting kiezen die bestaat uit matten van riet, wilgentenen of bamboe. Deze schuttingen hebben een minder lange levensduur en zijn vaak een stuk minder stevig. Wel kun je deze schuttingen gemakkelijk laten begroeien zodat je nog meer kunt genieten van de natuurlijke uitstraling.

Composiet schuttingen
Een nieuwkomer op het gebied van schuttingen is de composiet schutting. Deze is gemaakt van kunsthars in combinatie met houtvezels. Een composiet schutting heeft als voordeel dat het de uitstraling van hout heeft maar niet de nadelen van een houten schutting kent. Een composiet schutting gaat minstens 10 jaar mee.

Ben jij op zoek naar een mooie schutting voor in jouw tuin? Neem dan eens een kijkje op de website van Topschutting.nl. Zij hebben veel verschillende schuttingen en voorzien je graag van een persoonlijk advies.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners