1170
Organisch of industrieel: hoe scherm jij jouw tuin af?
Gepubliceerd: 09-08-2021 Laatste update: 16-08-2021

De tuin is de plek om te ontspannen en je even terug te trekken met een heerlijk boek of te genieten van de zon. Dit moet je natuurlijk in alle rust kunnen doen, zonder dat de buren bij je naar binnen kunnen kijken. Wij vertellen je hoe je kunt zorgen voor meer privacy in de tuin. Lees snel verder voor meer informatie.

Cortenstaal tuinafscheiding

Voor een strakke design tuinafscheiding kan je kiezen voor een cortenstaal tuinafscheiding. Deze geeft je privacy en beschermt ook goed tegen weersinvloeden zoals zon en wind.

Plaats een haag

Met een haag kun je jouw tuin perfect afschermen. Er zijn diverse kant en klaar hagen verkrijgbaar, zodat je altijd wel een exemplaar hebt dat precies bij jouw tuin past. Een haag moet je uiteraard wel onderhouden, maar dit kost niet veel tijd.

inspiratiebrochures1.png

Kies een stalen tuinafscheiding

Ook een stalen afscheiding plaatsen is een mooie manier om je tuin af te schermen. Kies voor een scherm van cortenstaal en laat deze rijkelijk begroeien met klimplanten. Via deze wijze kun zorgen voor een groene overkapping en heb je ook wat meer schaduw in de tuin.

Plaats een hoge schutting

Of scherm je tuin af door een hoge schutting te plaatsen. Zo kijken je buren minder snel je tuin in. Een schutting vergt weinig onderhoud en brengt dus veel gemak met zich mee. Maar misschien vind je dit ietwat eentonig of saai. In dat geval kun je de schutting ook met klimop laten begroeien. Ook een leuk idee, is om de schutting in een mooie kleur te verven.

Plaats bomen in de tuin

Ook bomen plaatsen in de tuin kan zorgen voor meer privacy. Denk aan het plaatsen van een grote boom, waardoor er van bovenaf minder naar beneden kan worden gekeken. Bij een kleine tuin is een grote boom plaatsen echter niet altijd mogelijk. Het beste kun je dan voor een kleinere boom kiezen, zoals een fruitboom of olijfboom.

Plaats een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is tevens een mooie oplossing. Je kunt zo ook het hele jaar door van je tuin genieten en tegelijk je tuin afschermen. Of het nu koud is, regent of hard waait, je zit altijd beschut buiten. De overkapping is tevens dicht te maken aan de zijkanten. Weet jij al op welke manier je jouw tuin af wilt schermen? Ga dan meteen aan de slag met het zoeken van de ideale afscherming voor jouw tuin.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide